8 tips voor een gezonde wervelkolom thuis

Dit is onze favoriete vraag in de praktijk, het is een manier om meer controle over je eigen lichaam te krijgen.

Natuurlijk is het advies dat we in de behandelkamer geven normaal gesproken persoonlijk en specifiek, maar er zijn enkele tips waar de meeste mensen baat bij hebben.

wervelkolom

8 Tips voor de gezondheid van jouw wervelkolom:

1. Draag goede schoenen, maar neem ook de tijd om op blote voeten te lopen en de kleine spieren in de voeten te trainen. Je rug zal je er dankbaar voor zijn! Je brengt 8 uur door in je bed en 8 uur in je schoenen, het is belangrijk dat ze allebei van goede kwaliteit zijn.

2. Slaap. 7-8 uur staat bekend als het gemiddelde. Het is belangrijk voor energierecuperatie, herstel en genezing van weefsels en je mentale gezondheid.

3. Probeer niet op je buik te slapen. Je onderrug gaat in hyperextensie en je nek is in volledige rotatie. Probeer je ruggengraat in lijn te houden tijdens het slapen, dit is vaak de reden waarom mensen stijf wakker worden.

4. Drink genoeg water, geloof ons, we kunnen zien en voelen wie dit niet doet. Dit is ongelooflijk belangrijk voor weefsel genezing, ontgifting van behandelingen, vermoeidheid enz. De lijst is eindeloos.

5. Drink minder koffie. Koffie is een diuretica, wat betekent dat het meer water uit je weefsels trekt en ervoor zorgt dat je nog meer water moet drinken. Een van de structuren in het lichaam die hiervoor zeer kwetsbaar zijn, zijn de tussenwervels in de wervelkolom. Gedehydrateerde tussenwervels hebben een grotere kans om op zenuwen te drukken en een hele reeks problemen te veroorzaken.

6. Bewegen. Loop minimaal 10.000 stappen per dag. Je ruggengraat, je hart en je taille zullen je dankbaar zijn.

7. Ademen. Ja, je hebt het goed gehoord, door je buik. Onjuiste ademhaling is gekoppeld aan hoofdpijn, paniekaanvallen, angst, nekpijn en hernia’s, zwakke core-spieren en een slechte houding.

8. Verander uw matras elke 8 jaar en elke 2 jaar voor uw kussen.

Maak een afspraak