Avant-Garde Chiropractie – Innovatie binnen de rugzorg

Een jaar geleden startten Guy-Antoine Klooster en Bethan Phipps hun moderne en vooruitstrevende Chiropractie praktijk Avant-Garde aan de Zijlweg in Haarlem. Door de snel groeiende vraag naar hun deskundige diagnose, behandeling en preventie bij pijnklachten en rugzorg, is de openingstijd van hun praktijk inmiddels uitgebreid naar veertig uur per week.

“Een chiropractor is een eerstelijns zorgverlener waar mensen terecht kunnen als ze klachten hebben aan het bewegingsstelsel dat bestaat uit spieren, gewrichten en zenuwen. Denk aan (chronische) rugklachten, hoofdpijn en gewrichtsklachten. Maar bijvoorbeeld ook aan pijn tijdens de zwangerschap of pijn bij baby’s,” aldus Guy en Bethan. Omdat er in Nederland (nog) geen hoogwaardige opleiding Chiropractie is, volgden zij de zesjarige universitaire opleiding tot ‘Master in Chiropractic’ in Engeland.

“In Nederland staat Chiropractie nog in de kinderschoenen; het is niet het eerste waar mensen aan denken. Chiropractors zijn vaak de laatste schakel voor patiënten bij onopgeloste pijn. De schade is dan in veel gevallen al lang geleden. Hoe sneller mensen met klachten komen hoe beter wij ze kunnen helpen en hoe groter de kans dat ze van hun pijn afkomen. In ons omringende landen gaan mensen ook naar de chiropractor voor een preventieve controle, net zoals wij hier bij de tandarts doen. Preventie en vooral tijdige behandeling van pijnklachten kan namelijk veel leed voorkomen.”

rugzorg

Als chiropractor helpen wij vaak bij langdurige klachten, of het nu rug, nek, hoofd, schouder of enige andere onderdeel van het lichaam is. Elk lichaamsdeel word namelijk aangestuurd of gereguleerd door ons zenuwstelsel. In andere worden wij hebben een waarnemend vermogen, wij voelen pijn, temperatuur, druk en ook zijn wij ons bewust waar wij ons in plaats en ruimte begeven. Dit waarnemende vermogen noemen wij het proprioceptive vermogen.

Dit proprioceptive vermogen kan bijvoorbeeld zijn het voelen van de wind, dit doen wij met de zenuw uiteinden in de huid, of bijvoorbeeld het inschatten van de plek waar een bal gevangen kan worden. Dit is iets ingewikkelder, hier voor moeten wij heel bewust zijn van waar ons lichaam zich bevind en hoe ver wij onze arm moeten rijken, daarnaast moet er een inschatting gemaakt worden waar de bal zich uiteindelijk zal begeven. Dit alles doen wijn met ons proprioceptive vermogen.

Dit proprioceptive vermogen kan getraint worden, door bijvoorbeeld sport of enige andere vorm van beweging. Beweging heeft namelijk als vereiste dit proprioceptive vermogen.

Soms is het proprioceptieve vermogen verstoord, bijvoorbeeld door een bewegingsbeperking in spier of gewricht. Als iets niet volledig kan functioneren kan het daardoor ook niet goed waarnemen en zal jou lichaam proprioceptieve input moeten missen. Vaak gaat dit geleidelijk maar zijn naar verloop van tijd de gevolgen duidelijk merkbaar, een zere rug, nek, arm, pols, schouder, maar ook hoofdpijn en evenwichtstornissen kunnen hiervan het gevolg zijn.

Als chiropractor zijn wij experts in het verbeteren van dit proprioceptieve vermogen en het verbeteren van het bewegingsstelsel.

Avant-Garde is een geregistreerde praktijk en wordt door alle verzekeraars vanuit het aanvullende pakket vergoed. Iedereen, van jong tot oud, kan er terecht. Daarnaast heeft Guy zich gespecialiseerd in chiropractie voor sporters. Hij zoekt daarbij ook naar innovatieve methoden om blessures te voorkomen en fit te blijven. Zwangeren, baby’s en kinderen kunnen terecht bij Bethan; met haar zachte en veilige behandeling heeft zij al veel positieve resultaten geboekt bij bijvoorbeeld baby’s met darmkrampjes, een voorkeurshouding of zuigproblemen.

Praktijk Avant-Garde Chiropractie
Kinderhuissingel 6F, Haarlem
023-2052188
www.avantgardechiropractie.nl

#chiropractor #chiropractie #rugzorg #gezond #heemstede #santpoort #bloomendaal #nekklacthen #zandvoort #aerdenhout #overveen #haarlem #rugklachten #stijvegewrichten #zwangerschap #paediatrics

Maak een afspraak