Baby’s

Chiropractie en baby’s

Al vanaf de geboorte kunnen baby’s behandeld worden door een chiropractor.

Soms ontstaan problemen al tijdens de zwangerschap, bijvoorbeeld wanneer de baby een verkeerde ligging heeft in de baarmoeder. Ook tijdens de geboorte kunnen problemen ontstaan. De chiropractische behandeltechnieken voor baby’s zijn zeer zachtaardig en veilig. De chiropractor kan met behulp van zachte handgrepen uw kindje onderzoeken.

Omgaan met huilbaby's

Ontwikkeling mijlpalen

Door een snelle bevalling, keizersnede of verkeerde ligging van de baby kunnen al vroeg functiestoornissen ontstaan in de wervelkolom of spierspanningen. Deze stoornissen leiden mogelijk tot klachten in de motorische ontwikkeling (automatische en bewuste bewegingen en reflexen). Het hele lichaam is met elkaar verbonden. Het is één groot leerproces met enkele belangrijke motorische mijlpalen zoals rollen, zitten, kruipen en lopen. Het is belangrijk uw baby regelmatig te laten checken door een chiropractor.

Torticollis

Geboorte trauma

Een baby kan tijdens de geboorte behoorlijke stress ervaren, wat kan leiden tot een geboortetrauma. Dit uit zich in overmatig huilen, moeite met eten of extreme verlatingsangst. Bij zo’n 80% van de baby’s zijn spanningsvelden in de schedel te vinden. De gevolgen van een geboortetrauma lopen uiteen van een voorkeurshouding en onrustig slapen tot darmkrampen en het KISS syndroom.

Waarom Avant-Garde Chiropractie?

Maak een afspraak
Uw vertrouwd chiropractie praktijk

Binnen Haarlem en omgeving. Alle leeftijden zijn welkom!

Wij kijken voorbij de symptomen

Om de achterliggende oorzaak te vinden. Geen tijdelijke pijnverlichting, maar een oplossing voor uw klacht.

Gespecialiseerd in diverse technieken

Zoals chiropractische manipulaties, Applied Kinesiology, Sacral Occipital techniek, dry needling, shockwave therapy, IAMFR bindweefselrelease en kinesiotaping.

Aangesloten bij een beroepsvereniging (DCF)

Waardoor u verzekerd bent van professionele, veilige behandelingen die door de meeste zorgverzekeraars vergoed worden (aanvullende dekking).

Ervaren chiropractoren met verschillende specialisaties

Onder één dak voor topsporters, zwangere vrouwen, kinderen en baby’s.

Geen verwijzing nodig

Van uw huisarts om een afspraak te maken

Wat is KISS syndroom?

KISS staat voor Kopgewrichten Invloed bij Stoornissen in de Symmetrie. Het is een storing van de biomechanica ter hoogte van de overgang van de halswervels naar de schedel. Het KISS syndroom wordt veroorzaakt door een vroegtijdige geboorte, keizersnede, langdurige en/of zware bevalling of juist een (te) snelle bevalling. Soms ontstaat het syndroom eerder door een verkeerde ligging in de baarmoeder.

Wat is plagiocephalie (afplatting van de hoofd)?

Als er sprake is van een vervorming van de schedel van een baby, wordt dit in de medische wereld plagiocefalie genoemd. Een afgeplat hoofdje kan ontstaan doordat je baby een voorkeurshouding heeft. Een voorkeurshouding is een houding waarbij een baby meer dan 75 procent van de tijd met zijn hoofd dezelfde kant op ligt. De schedel van een baby is nog week, deze kan vervormen. Er ontstaat een afplatting aan één kant van het hoofdje: rechts of links.

Wat is Torticollis?

Torticollis is een bewegingsbeperking in de nek, waardoor de schedel aan één zijde meer belast wordt en daardoor afplat. Dit kan al ontstaan in de baarmoeder of postnataal als gevolg van een disbalans van de spieren. Sommige baby’s worden geboren met torticollis, bij andere baby’s ontstaat het vlak na de geboorte. Het goede nieuws is dat torticollis kan worden verholpen, maar alleen als baby’s behandeld wordt voordat ze een jaar worden.

Maak een afspraak
Maak een afspraak