Behandeltraject

Goed voor uw lichaam zorgen is een waardevolle investering. U krijgt er iets voor terug wat onbetaalbaar is!

Eerste bezoek

Tijdens het eerste bezoek leren we elkaar beter kennen. De chiropractor vraagt naar uw klachten, medische geschiedenis en algehele gezondheid.

Volgens doen we onderzoek waarbij we kijken naar blokkades in de wervelkolom en het zenuwstelsel. Ook kijken we naar de oorzaak van deze blokkades en waarom de klacht zich heeft ontwikkeld. Bij sommige klachten, zoals rugpijn na langdurig zwaar tillen, spreekt de oorzaak voor zich. Bij andere klachten is niet altijd duidelijk waar de oorsprong ligt.

Na het onderzoek legt de chiropractor de bevindingen aan u uit en wordt er een persoonlijk behandelplan opgesteld. Soms wordt aanvullend om röntgenfoto’s, MRI of bloedtest gevraagd. Benieuwd wat chiropactie voor u kan betekenen?

Maak een afspraak

1. Acute fase

Natuurlijk wilt u zo snel mogelijk van uw pijn en/of klachten af. Dat wensen wij u ook. De acute fase is de eerste fase van herstel en richt zich op het verminderen van ontstekingen en pijn.

De chiropractor past druktechnieken toe met als doel de blokkades en storingen in het zenuwstelsel op te heffen. De spieren ontspannen en zowel de beweging als functie van gewrichten, pezen en organen verbeteren. Het zenuwstelsel komt weer in balans.

Meer over acute fase

Pijnklachten worden veelal veroorzaakt door micro-trauma, zoals teveel stress of door macro-trauma. Bijvoorbeeld pijn en klachten veroorzaakt door uitglijden, vallen of letsel. Dit trauma kan leiden tot beschadiging van zacht weefsel zoals spieren, pezen van ligamenten en kraakbeen. Dit zorgt op zijn beurt weer voor defecte bewegingen en spierpatronen, waardoor de spieren zwakker worden of juist teveel aanspannen. Chiropractie behandelt de oorzaak van uw pijnklachten op een natuurlijke manier. Zo kunt u weer snel van het leven genieten!   

Waarom Avant-Garde Chiropractie?

Maak een afspraak
Uw vertrouwd chiropractie praktijk

Binnen Haarlem en omgeving. Alle leeftijden zijn welkom!

Wij kijken voorbij de symptomen

Om de achterliggende oorzaak te vinden. Geen tijdelijke pijnverlichting, maar een oplossing voor uw klacht.

Gespecialiseerd in diverse technieken

Zoals chiropractische manipulaties, Applied Kinesiology, Sacral Occipital techniek, dry needling, shockwave therapy, IAMFR bindweefselrelease en kinesiotaping.

Aangesloten bij een beroepsvereniging (DCF)

Waardoor u verzekerd bent van professionele, veilige behandelingen die door de meeste zorgverzekeraars vergoed worden (aanvullende dekking).

Ervaren chiropractoren met verschillende specialisaties

Onder één dak voor topsporters, zwangere vrouwen, kinderen en baby’s.

Geen verwijzing nodig

Van uw huisarts om een afspraak te maken

2. Stabilisatie fase

De focus van deze fase ligt op het veranderen van de oorzaak van de klacht. Zodra de acute pijn weg is en de klachten verminderen, gaan de meeste mensen weer door met hun dagelijkse routine.

De pijn is zo goed als weg en het probleem is opgelost, toch? Stopt u in deze fase met chiropractie, dan is de kans groot dat de klacht weer (snel) terugkomt.

Dat symptomen en pijn grotendeels weg zijn, wil dit nog niet zeggen dat er geen blokkades en disfuncties meer aanwezig zijn. Het lichaam heeft tijd nodig om zich aan te passen en volledig te genezen. Om te zorgen dat klachten niet meer terugkomen, zijn veranderingen nodig in de dagelijkse routine.

Meer over stabilisatie fase

Gewrichten, wervels en spieren staan soms jarenlang in een slechte stand of zijn continue overbelast. De hersenen weten niet beter en moeten opnieuw leren wat de juiste houding en bewegingen zijn. Hoelang de stabilisatie fase duurt, is afhankelijk van diverse factoren:

  • leeftijd
  • algehele fitheid
  • soort werk
  • voeding
  • stressfactoren
De praktijk

3. Onderhoud fase

De laatste fase zorgt ervoor dat u zich goed blijft voelen. U kunt het zien als een soort APK keuring voor uw lichaam.

Een regelmatige check om gezond te blijven. Het gezegde is niet voor niets “beter voorkomen, dan genezen”. Dat is niet zonder reden, want op het moment dat u weer klachten of pijn heeft, duurt genezingsproces langer. Door regelmatig een behandeling in te plannen, voorkomt u dat beginnende problemen erger worden.

Meer over onderhouds fase

De meeste cliënten in deze fase komen preventief 1x per maand. Heeft u fysiek zwaar werk of ervaart u dagelijks veel stress? Dan kan het nodig zijn om vaker een afspraak in te plannen. U leert vanzelf om te luisteren naar uw lichaam en aan te voelen wanneer een behandeling nodig is. Chiropractie zorgt voor een goede houding, betere atletische prestaties, minder blessures en een pijnvrije levensstijl.

Ook zonder klachten is het slim om naar de chiropractor te gaan. We poetsen onze tanden immers toch ook preventief en niet pas als er een gaatje zit? Bespaar tijd en geld door te voorkomen dat kleine problemen erger worden! 

Maak een afspraak
Maak een afspraak