Bekkeninstabiliteit

Wat is bekkeninstabiliteit?

Veel vrouwen krijgen tijdens de zwangerschap last van bekkeninstabiliteit. Dit komt doordat de banden die het bekken bij elkaar houden, zachter worden en oprekken. Dit is een natuurlijk proces als gevolg van hormoonveranderingen. Dit proces gebeurt aan het einde van de zwangerschap, wanneer het lichaam zich voorbereid op de komst van een baby. Soms rekken de banden te ver op, wat leidt tot een instabiel bekken. Problemen met het bekken hebben een directe invloed op de wervelkolom, waardoor u naast bekkenpijn ook last kunt krijgen van andere klachten. Dit kan niet alleen tijdens de zwangerschap klachten geven, maar ook erna. 

Symptomen van bekkeninstabiliteit:

  • Pijn in lies, billen, dij, heup, bekken en onderrug
  • Moeite met lopen of een waggelend looppatroon
  • Pijn bij het staan op één been of bij het draaien
  • Pijn in de heupen bij het rollen in bed
  • Moeite met in- en uitstappen van de auto
  • Krakende geluiden vanuit het bekken
  • Pijn bij het openen van de benen of langs de binnenkant van de dijen
  • Scherpe pijn bij het opstaan vanuit een zittende positie
  • Pijn bij het liggen op je rug en zijkant zonder steun tussen de knieën

Heeft u een kindje in de stuitligging?

U bent in de laatste maand van uw zwangerschap. Op de echo is gezien dat de baby in stuitligging ligt. Dat betekent dat de billen of voeten van de baby naar beneden liggen in plaats van het hoofd. Soms ligt een kindje wel met het hoofdje naar beneden, maar wijkt de ligging van het hoofdje af.

Kindjes die in een andere houding liggen dan ‘normaal’ kunnen vaak wel vaginaal worden geboren. Deze geboortes zijn alleen wat moeilijker en de kans op complicaties is aanwezig. Veel van deze geboortes eindigen in een keizersnede. Soms kan de moeder op voorhand al kiezen voor een keizersnede.

Wist u dat uw eigen lichaamshouding een belangrijke rol speelt in de ligging van uw baby? Chiropractie helpt daarbij!

De Webster Techniek

U kunt veel klachten tijdens én na de zwangerschap voorkomen door regelmatig een chiropractor te bezoeken. Het optimaal functioneren van het lichaam is van vitaal belang voor zowel uzelf als uw baby. Steeds meer vrouwen en geboortedeskundigen ontdekken de voordelen van chiropractische zorg tijdens de zwangerschap. Een bekende en veilige methode is de Webster Techniek. Hiermee bevorderen we een natuurlijke geboorte met zo weinig mogelijk complicaties.

Chiropractie tijdens de zwangerschap

Chiropractie is een veilige geneeswijze, waarbij geen medicijnen worden gebruikt. De behandeling is erg zachtaardig en we gebruiken speciale zwangerschapstechnieken om pijn en ongemak tijdens de zwangerschap te verlichten. Zwangere vrouwen kunnen zelf nog tot aan de dag van de bevalling behandeld worden.

Bij onze behandelingen staan comfort en veiligheid van zowel moeder als baby voorop. Bent u inmiddels bevallen? Ook dan is het goed om een chiropractor te bezoeken. De bevalling is een zwaar proces voor het lichaam, omdat er continue dingen veranderen. Met chiropractie herstelt u sneller en worden klachten zoals rugpijn, bekkeninstabiliteit en nekklachten verlicht of verholpen.

Maak een afspraak
Maak een afspraak