Beweeg gezond, voorkomen blessures

Beweeg gezond! Steeds meer mensen gaan over op een gezonde leefstijl. En dat is verstandig, want ze vergroten daarmee de kans dat ze langer in een goede gezondheid leven.

Onder een ‘gezonde leefstijl’ valt ook ‘bewegen’. Als je voldoende beweegt, hou je je botten gezond en sterk. Wil je helemaal goed bezig zijn, dan combineer je bewegen en sporten met een bezoekje aan de chiropractor. Chiropractie past prima in een lifestyle waarbij je voldoende beweegt en ervoor zorgt dat je lichaam goed functioneert, met onder andere een zenuwstelsel dat in balans is.

Guy Klooster en Bethan Phipps runnen samen Avant-Garde Chiropractie in Haarlem. Zij zien veel mensen die regelmatig voor een check-up komen of met blessures zitten die niet overgaan. Guy: ‘Tegenwoordig sporten we anders dan vroeger. We willen er 100% voor gaan, maar het moet niet ten koste gaan van het lichaam. Om te zien of het lichaam goed functioneert, kunnen we bijvoorbeeld een Functional Movement Screen (FMS) doen. Hierbij controleren we verschillende bewegingspatronen om te kijken of er bepaalde beweegpatronen verstoord zijn, waardoor op den duur blessures ontstaan. Als we zo’n verstoring vinden, kunnen we overgaan op een Selective Functional Movement Assessment (SFMA) om zo tot de oorzaak van het foutieve bewegings- patroon te komen. Die kunnen we vervolgens behandelen.’

Beweeg gezond

Voor allerlei sporten

Bethan: ‘Chiropractie is geschikt bij allerlei soorten sport, op verschillende niveaus. Vraag je elke dag veel van jouw lichaam? Wil je jouw golfswing verbeteren, je squat- patroon verbeteren of in vorm komen voor een marathon? Wij hebben veel kennis van sportblessures en kunnen jouw lichaam beter laten presteren.

‘Veel mensen gaan regelmatig naar de tandarts voor controle of om problemen vóór te zijn. Waarom dan niet ook naar een chiropractor voor om de functie van het lichaam te optimaliseren?

Om een afspraak te maken met een chiropractor, heb je geen verwijzing nodig van een huisarts of andere specialist. Chiropractische behandelingen worden geheel of gedeeltelijk vergoed vanuit de aanvullende verzekering, en valt niet onder het eigen risico.

#rugzorg #gezond #rugklachten #heemstede #santpoort #zwangerschap #bloomendaal #paediatrics #nekklacthen #aerdenhout #zandvoort #overveen #chiropractor #haarlem #chiropractie #WeightLoss #wellness #stijvegewrichten

Maak een afspraak