Brandon King

Fysiotherapeut

Brandon is een enthousiaste fysiotherapeut, van origine uit Zuid-Afrika. Zijn interesse voor fysiotherapie begon toen hij in het verleden als topsporter zelf met meerdere blessures kampte.

Hij rondde zijn studie af op de international European School of Physiotherapy (ESP) in Amsterdam. Om zijn kennis te verdiepen en zijn manuele vaardigheden te verbeteren, volgde hij ook cursussen aan de International Academy of Osteopathy (IAO) in België.
Brandon heeft veel ervaring met het geven van revalidatie- en prestatietrainingen, bijvoorbeeld aan professionele hockeyteams in Amsterdam. Maar de laatste jaren biedt hij veel directe zorg aan mensen met complexe pijnaandoeningen.

“Ik heb het tot mijn missie gemaakt om alle mensen hun blessures te laten overwinnen en zich weer goed te voelen. Niet alleen door de pijnpunten te behandelen maar het gehele individu.”

Brandon King

Fysiotherapeut

Brandons specialisme in Avant-Garde Chiropractie

Brandon is gespecialiseerd in het behandelen van neurologische, ontsteking en sport klachten. Dit door het combineren van een “hands-on” behandeling met functionele training. Hij maakt gebruik van manuele therapie en active release technieken in combinatie met diepe dwarse frictie massage en dry needling.

Hij heeft een sterke interesse in menselijke bewegingspatronen en hoe mechanische verstoringen de optimale bewegingsvrijheid kunnen dwarsbomen. Deze interesses worden door Brandon in de praktijk gebracht door zowel functional patterns trainingsprincipes als Developmental Neuromuscular Stabilization (DNS) protocollen te volgen.

Maak een afspraak