image_50393345.JPG

1

2

3

4

 

Eerste consult

Allereerst stelt de chiropractor vragen over uw klachten en gezondheidstoestand. Vervolgens volgt een grondig lichamelijk onderzoek. De chiropractor maakt gebruik van verschillende methoden om te onderzoeken waar de klacht vandaan komt, wat de oorzaak is en waarom de klacht zich heeft  ontwikkeld. Daarna zal de chiropractor uitleggen wat er aan de hand is en wat uw persoonlijk behandelplan zal worden.  Soms worden er röntgenfoto's, MRI of een bloedtest aangevraagd.

Intensieve Fase

Acute fase richt zich op onmiddellijk verminderen van ontstekingen / zwellingen en pijn.  De acute fase is gericht op werken om acute ontstekingen te verminderen en de normale gewrichten en spierfunctie te herstellen door middel van zacht weefsel, revalidatieoefening en chiropractische technieken.   

Stabilisatie Fase

In de stabilisatiefase zijn we gefocust op het opnieuw leren van je hersenen nieuwe bewegingspatronen, houding en het ondersteunen van die veranderingen met kracht, uithoudingsvermogen en stabiliteit van het omringende weefsel.  De focus van deze fase ligt op het veranderen van de oorzaak van de klacht.

Onderhoud Fase

Onderhoud Chiropractische zorg zorgt voor een verbeterde houding, betere atletische prestaties, minder blessures en een algehele pijnvrije levensstijl. Deze vorm van zorg kan ook tijd en geld besparen door te voorkomen dat kleine problemen erger worden.

 

Chiropractie doet niet aan symptoombestrijding,

maar pakt de óórzaak van het probleem aan.

Eerste consult

De Chiropractor werkt met een onderzoekssysteem waarmee naar de achterliggende disfuncties in uw lichaam wordt gezocht, disfuncties die verantwoordelijk zijn voor uw fysieke  klachten.  Na het onderzoek en het in kaart brengen van het functioneren van het lichaam gaat de chiropractor uitleggen wat er aan de hand is.

Intensieve Fase

Tijdens de behandeling vermindert de chiropractor direct spierspanning en verbetert zowel de beweging als de functie van spieren, gewrichten, peesplaten, pezen, banden, zenuwen en organen.  De chiropractor past druktechnieken toe en heeft als doel blokkades en storingen in het zenuwstelsel op te heffen en de beweeglijkheid te herstellen, zodat het zenuwstelsel weer in balans komt.  Acute fase is richt zich op pijnbestrijding en de vermindering van de de acute klacht.  Vaak vertonen patiënten een acute ontsteking als gevolg van microtrauma (repetitieve stress) of macro-trauma, dat kan worden veroorzaakt door uitglijden, vallen of letsel. Dit trauma kan leiden tot beschadigde structuren van zacht weefsel, zoals spieren, pezen van ligamenten en kraakbeen, en kan resulteren in defecte bewegingen / spierpatronen die te strakke of zwakke spieren veroorzaken.

Stabilisatie Fase

Revalidatieoefeningen worden ook voorgeschreven om de spierfunctie, bewegingspatronen en het elimineren van slechte houdingen en dagelijkse stressfactoren te verbeteren.  Enkele overwegingen in de lengte van deze fase zijn onder meer de leeftijd van de patiënt, onderliggende gewrichts- / spierschade in de wervelkolom en ledematen, dieet / voeding en andere emotionele / fysieke stressfactoren die mogelijk moeten worden aangepakt.  

Als er geen veranderingen worden aangebracht in de dagelijkse routine, in bewegingen of denkpatroon, komt de klacht vaak terug.

Onderhoud Fase

Onderhoudszorg is de laatste fase van een chiropractische behandelplan dat van patiënt tot patiënt kan verschillen. Regelmatige chiropractische onderhoudszorg varieert van patiënt tot patiënt en afspraken kunnen worden aanbevolen van 1 maand tot 6 maanden, afhankelijk van de stressfactoren die u op uw lichaam legt, uw dagelijkse gewoonten / bewegingen en de frequentie en intensiteit van uw training.  Als u zwaar bent voor uw lichaam, of dit nu door werk is of door dagelijkse lichaamsbeweging, kan het nodig zijn vaker afspraken te maken om uw risico op toekomstig letsel te verminderen of te elimineren.

Bent u in balans?

CHIROPRACTIE combineert diverse specialismen en integreert deze in een specifieke onderzoeksmethode,  zo bekijken wij klachten vanuit meerdere richtingen.  Onze multidisciplinaire visie is opgebouwd uit drie aspecten;

 

BIOMECHANICA, BIOCHEMISCH EN MENTAAL

Alle drie zijn zij van invloed op (lichamelijke) klachten en de algehele conditie van de mens.

Samen vormen zij dan ook de krachtige pijlers binnen de Chiropractie.  

U bereikt uw optimale gezondheid doordat wij u kunnen ondersteunen in het verbeteren van de drie pijlers van gezondheid.

BIOCHEMISCH
MENTAAL
BIOMECHANICA

Tecknieken

 

CHIROPRACTIE TECHNIEKEN

De chiropractor past bepaalde technieken toe en heeft als doel blokkades en storingen in het zenuwstelsel op te heffen en de beweeglijkheid te herstellen, zodat het zenuwstelsel weer in balans komt.

Onze chiropractoren zijn gespecialiseerde in:

SOT (Sacrale Occipital Technique)

Diversified technique

Activator technique

NOT (Neural Organisation Technique)

Thompson technique

Websters technique

Applied Kinesiology (AK)

WEEFSEL TECHNIEKEN

Onze chiropractoren zijn gespecialiseerde in:

Dry needling (spieren/pezen/hersenen stimulatie)

Schokwave therapie (verkalking/chronische peesontsteking)

Instrument Assisted Myofascial Release (bindweefsel)

Kinesiotaping (posturale correctie)

Triggerpoint therapie/myofascial release

ART (active release technique)

FUNTIONAL OEFENINGEN 

Onze chiropractoren zijn gespecialiseerde in:

Developmental Neuromuscular Stabilisation (DNS)

Stabiliteit oefeningen

Primitief reflex integratie

FMS/SMFA

 
image_67180033.JPG
Privacy Policy ©Avant-Garde Health

08.20 - 20.40

08.20 - 14.00

08.20 - 14.00

08.20 - 20.40

GESLOTEN

MAANDAG

DINSDAG

WOENSDAG

DONDERDAG

VRIJDAG

HAARLEM

AVANT-GARDE CHIROPRACTIE

Kinderhuissingel 6 E/F, 2013 AS Haarlem

Telefoonnummer: 023-2052188

Emailadres: info@avantgardechiropractie.nl

Whatsapp: +316 15153966

KVK  : 74557025

BTW : NL859947300B01

AGB : 90060930