Chiropractie technieken

SOT (Sacrale Occipital Technique)

Sacro Occipitale Techniek (SOT) is een chiropractische techniek die is ontwikkeld om een functionele relatie tussen het hoofd, het bekken en de wervelkolom te herstellen, een structuur die ons centrale zenuwstelsel omhult en beschermt. Met behulp van SOT kunnen we klachten opsplitsen in bepaalde categorieën van ernst. Compensatiepatronen van de wervelkolom zullen uiteindelijk leiden tot bepaalde symptomen en aandoeningen, normaliter de reden waarom iemand onze hulp inroept. Om de klacht (zoals lage rugpijn) te genezen moeten de achterliggende dysfuncties worden beoordeeld.

chiropractie technieken

Diversified technique

Gediversifieerde techniek heeft drie hoofddoelen en zijn bedoeld om de spinale uitlijning te herstellen, gewrichtsdisfunctie te verbeteren en de juiste beweging te realiseren. Het gaat om de toepassing van een korte (lage amplitude), snelle (hoge snelheid) stuwkracht over beperkte gewrichten (één voor één) met als doel het normale bewegingsbereik in het gewricht te herstellen.

Activator technique

De Activator-methode kan helpen om beweging te herstellen, ontstekingen te bestrijden en pijn te verlichten. Het is zachtaardig, effectief en perfect voor kinderen of mensen met een gevoelig zenuwstelsel.

NOT (Neural Organisation Technique)

N.O.T. staat voor Neural Organization Technique. Het is een essentiële techniek die wordt gebruikt om het zenuwstelsel te organiseren. Door een specifiek protocol te gebruiken om de neurologische circuits aan te sluiten, kunnen de vier overlevingssystemen van het lichaam automatisch werken. Wanneer het zenuwstelsel opnieuw wordt ingesteld en aangepast na structurele, biochemische of emotionele trauma’s, worden andere behandelingsmodaliteiten effectiever en efficiënter.

Lees meer

Neural Organization Technique is een van de krachtigste en meest complete beoordelings- en aanpassingsprotocollen. Het is het enige gezondheidszorgsysteem dat rekening houdt met alle verschillende omstandigheden van ons leven. Deze omstandigheden beïnvloeden de manier waarop het lichaam reageert op stress en hoe deze stress zich registreert in het centrale zenuwstelsel.

Het lichaam is een zelfgenezend, zelfregulerend, zichzelf in stand houdend, geïntegreerd en georganiseerd organisme. De principes van N.O.T zijn gebaseerd op de primaire overlevingssystemen van de soort die van nature aangeboren of aangeboren zijn, geïntegreerd en volledig automatisch vanaf het begin van het leven.

De filosofie en het leidende principe van N.O.T is dat het lichaam een geïntegreerd geheel is, afhankelijk van de functionele integriteit van alle overlevingssystemen. Kortom . . . De logica van het levende lichaam wordt ontvouwd.

spanningshoofdpijn

Thompson technique

De Thompson-techniek maakt gebruik van een klaptafel om chiropractors te helpen bij het bieden van hoge snelheid, lage amplitude en lage krachtaanpassingen. Dit biedt patiënten een minder krachtige aanpassing.

Waarom Avant-Garde Chiropractie?

Maak een afspraak
Uw vertrouwd chiropractie praktijk

Binnen Haarlem en omgeving. Alle leeftijden zijn welkom!

Wij kijken voorbij de symptomen

Om de achterliggende oorzaak te vinden. Geen tijdelijke pijnverlichting, maar een oplossing voor uw klacht.

Gespecialiseerd in diverse technieken

Zoals chiropractische manipulaties, Applied Kinesiology, Sacral Occipital techniek, dry needling, shockwave therapy, IAMFR bindweefselrelease en kinesiotaping.

Aangesloten bij een beroepsvereniging (DCF)

Waardoor u verzekerd bent van professionele, veilige behandelingen die door de meeste zorgverzekeraars vergoed worden (aanvullende dekking).

Ervaren chiropractoren met verschillende specialisaties

Onder één dak voor topsporters, zwangere vrouwen, kinderen en baby’s.

Geen verwijzing nodig

Van uw huisarts om een afspraak te maken

Websters technique

De Webster Techniek is een specifieke chiropractische behandeltechniek voor zwangere vrouwen en is ontworpen om de oorzaak van intra-uteriene dwang te verlichten. De Webster-techniek is een specifieke chiropractische sacrale (heiligbeen) analyse en gediversifieerde aanpassing. Het doel van de aanpassing is om de effecten van sacrale subluxatie / SI-gewrichtsdisfunctie te verminderen. Daarbij wordt de neuro-biomechanische functie in het bekken gefaciliteerd.

Flexion distraction technique

Flexion distraction is een veilige chiropractische techniek als een niet-invasief alternatief voor operatieve procedures voor schijfklachten, uitstulpingen of hernia’s.

  • Helpt de spinale zenuwen wanneer u een tussenwervel uitstulping of hernia ervaart
  • Vergroot uw bewegingsbereik langs de wervelkolom en gewrichten
  • Een niet-invasief alternatief voor chirurgische ingrepen
  • Minimaliseert de symptomen van ischias (beknelde heupzenuw)

Applied Kinesiology (AK)

Toegepaste Kinesiologie (AK) is het gebruik van spiertesten bij de diagnose en behandeling van gezondheidsproblemen. De belangrijkste doorbraak van AK-spiertesten is dat de meeste mensen een ongewoon type spierzwaktes in hun lichaam hebben. Deze spierzwaktes zijn niet te wijten aan een gebrek aan lichaamsbeweging, maar zijn te wijten aan een “kortsluiting” van de spieren en hun zenuwverbindingen. Spierspasmen en spierspanning zijn secundair in belang gebleken voor en in feite veroorzaakt door spierzwaktes.

Maak een afspraak