Chiropractie

Wat doet een chiropractor?

We hebben allemaal weleens last van hoofdpijn, rugpijn of een blessure. De hersenen geven deze pijnsignalen door via het zenuwstelsel om u te laten weten dat er iets uit balans is.

Vaak worden deze signalen genegeerd of onderdrukt met medicatie, maar daarmee wordt de oorzaak niet weggenomen. De blokkades blijven aanwezig. Het is de taak van de chiropractor om deze blokkades te vinden en te verhelpen.

Waarom heeft u last van uw rug, nek of schouders? Soms gaat de pijn vanzelf weg, maar vaak ook niet. In de meeste gevallen worden de klachten alleen maar erger. Een logische reactie van het lichaam als de pijnsignalen genegeerd worden, als een schreeuw om aandacht. Een chiropractor kijkt hoe de hersenen en het lichaam met elkaar communiceren. Dit gebeurt hoofdzakelijk via de wervelkolom en het zenuwstelsel.

Een voorbeeld

Neem het verschil in gevoeligheid tussen je handpalmen en de onderkant van je voeten. De onderkant van je voeten is bij de meeste mensen vele malen gevoeliger.

Waarom?

Het antwoord is simpel. Onze voeten zitten het merendeel van de tijd verstopt in sokken en schoenen, de huid van de voet krijgt daardoor minder prikkelingen (zenuwstimulatie) dan de handen. Het deel van de hersenen dat correspondeert met prikkelingen van de voeten wordt in loop van tijd steeds kleiner, je vraagt tenslotte minder ‘opslagruimte’.

Hetzelfde gebeurt bij andere hersendelen. Nog een voorbeeld: een stijve rug. Als een ruggewricht amper wordt bewogen, zal het ook geen prikkels naar de hersenen sturen. De opslagruimte voor de communicatie met de rug blijft leeg en er ontstaat een ‘blinde vlek’. Nu ga je in eens wel veel bewegen, bijvoorbeeld tijdens bedrijfsuitje paintballen. Daar gaat het vaak mis.

Waarom Avant-Garde Chiropractie?

Maak een afspraak
Uw vertrouwd chiropractie praktijk

Binnen Haarlem en omgeving. Alle leeftijden zijn welkom!

Wij kijken voorbij de symptomen

Om de achterliggende oorzaak te vinden. Geen tijdelijke pijnverlichting, maar een oplossing voor uw klacht.

Gespecialiseerd in diverse technieken

Zoals chiropractische manipulaties, Applied Kinesiology, Sacral Occipital techniek, dry needling, shockwave therapy, IAMFR bindweefselrelease en kinesiotaping.

Aangesloten bij een beroepsvereniging (DCF)

Waardoor u verzekerd bent van professionele, veilige behandelingen die door de meeste zorgverzekeraars vergoed worden (aanvullende dekking).

Ervaren chiropractoren met verschillende specialisaties

Onder één dak voor topsporters, zwangere vrouwen, kinderen en baby’s.

Geen verwijzing nodig

Van uw huisarts om een afspraak te maken

Wist u dat

Chiropractie de derde grootste geneeswijze ter wereld is met ongeveer 65.000 chiropractoren?

Na een eerste onderzoek, zal de chiropractor vaststellen waar de oorzaak van het probleem zit. Middels meerdere behandelingen worden de communicatiestoornissen tussen het zenuwstelsel en de gewrichten opgeheven, waardoor het genezingsproces in gang wordt gezet en de klachten afnemen. Het optimaal functioneren van het zenuwstelsel heeft ook een positief effect op uw algehele gezond. Bijvoorbeeld meer energie of een betere nachtrust.   

Maak een afspraak