Fysiotherapie

Op zoek naar goede fysiotherapie in de regio van Haarlem? Onze deskundige fysiotherapeut voorkomt dat uw klachten verergeren of terugkeren. Geen pijn meer!

Fysiotherapie

Elk jaar maken meer dan 4 miljoen Nederlanders gebruik van fysiotherapie (bron: KNGF.nl). De meeste mensen komen bij de fysio voor klachten aan de knie, bekken, schouder en rug. We hebben allemaal weleens last van onze spieren en gewrichten, maar dat gaat meestal snel over. Beperken de (pijn)klachten u zodanig dat het uw dagelijkse werkzaamheden in de weg zit, dan is het tijd voor actie. Bent u op zoek naar goede fysiotherapie in de regio Haarlem? Ons ervaren en deskundige team voorkomt dat uw klachten verergeren of terugkeren.

Maak een afspraak

Wat is fysiotherapie?

Fysiotherapie is een manier om het lichaam te behandelen bij bewegingsproblemen. Het woord fysiotherapie is een samenvoeging van de woorden ‘fysio’ en ‘therapie’. Fysio staat voor bewegingsleer en therapie is een ander woord voor behandelmethode. Het lichaam is één geheel van spieren, botten en gewrichten, die elke dag belast worden. De meeste bewegingen zijn vanzelfsprekend en voeren we automatisch uit. Denk aan zitten, aankleden, wandelen en bukken. Pas op het moment dat dit niet meer soepel gaat of zelfs pijnlijk wordt, merken we hoeveel we eigenlijk bewegen.

Het doel van fysiotherapie is om de bewegingsmogelijkheden te verbeteren, pijn te verminderen, het lichaam te revalideren na blessures of operaties en de algehele gezondheid en welzijn te verbeteren. De behandeling wordt altijd afgestemd op uw persoonlijke situatie en is gericht op het doel dat u wilt bereiken.

Fysiotherapie en zorgverzekering

Wist u dat fysiotherapie gedeeltelijk in het basispakket zit van de zorgverzekering? Wat u precies vergoed krijgt, hangt af van uw leeftijd en de reden waarom u fysiotherapie krijgt. U kunt zich aanvullend verzekeren voor fysiotherapie die niet in de basisverzekering zit.

Waarom Avant-Garde Chiropractie?

Maak een afspraak
Uw vertrouwd chiropractie praktijk

Binnen Haarlem en omgeving. Alle leeftijden zijn welkom!

Wij kijken voorbij de symptomen

Om de achterliggende oorzaak te vinden. Geen tijdelijke pijnverlichting, maar een oplossing voor uw klacht.

Gespecialiseerd in diverse technieken

Zoals chiropractische manipulaties, Applied Kinesiology, Sacral Occipital techniek, dry needling, shockwave therapy, IAMFR bindweefselrelease en kinesiotaping.

Aangesloten bij een beroepsvereniging (DCF)

Waardoor u verzekerd bent van professionele, veilige behandelingen die door de meeste zorgverzekeraars vergoed worden (aanvullende dekking).

Ervaren chiropractoren met verschillende specialisaties

Onder één dak voor topsporters, zwangere vrouwen, kinderen en baby’s.

Geen verwijzing nodig

Van uw huisarts om een afspraak te maken

Wat doet een fysiotherapeut?

Een fysiotherapeut valt onder de paramedische beroepen en behandelt mensen met klachten aan het bewegingsstelsel.

Dit zijn bijvoorbeeld mensen die last hebben van bepaalde gewrichten of pijnlijke spieren. Een fysiotherapeut is een expert op het gebied van houding en beweging, waar u terecht kunt voor zowel acute als langdurige lichamelijke klachten. Ook als uw bewegingen belemmerd worden als gevolg van een chronische ziekte of aandoening, zoals artrose of reuma, zit u op de juiste plek bij een fysiotherapeut. Klachten worden op verschillende manieren behandeld, bijvoorbeeld met massagetherapie, oefentherapie en bewegingstherapie. Tijdens de behandelingen gebruikt de fysio vaak hulpmiddelen zoals ballen, massageproducten en fitnessapparatuur.

Met fysiotherapie willen we bewegingsbeperkingen verminderen, opheffen en voorkomen. Ook werken we aan lichamelijke ontspanning en een verbetering van de lichaamshouding. De fysiotherapeut zal u advies geven, behandelen en begeleiden, zodat u de dagelijkse bezigheden weer normaal kunt uitvoeren.

Wist u dat?

Wist u dat fysiotherapie een erkend beroep is in Nederland en de meeste andere landen over de hele wereld? Fysiotherapeuten hebben een universitaire of hbo-opleiding afgerond en zijn geregistreerd bij het BIG-register.

Hoelang duurt een fysiotherapie behandeling?

Een fysiotherapie behandeling duurt ongeveer 30 minuten, inclusief omkleden. De ene keer zal het wat langer zijn, de andere keer wat korter. We raden aan om comfortabele kleding aan te trekken, zodat deze u niet beperkt in de oefeningen. Veel mensen die de fysiotherapie krijgen, vinden het fijn om een handdoek mee te nemen.

Hoe vaak moet ik naar de fysio?

Hoe vaak u naar de fysiotherapeut moet, is onder andere afhankelijk van het soort klachten en hoelang deze aanwezig zijn, uw leeftijd en fysieke gesteldheid. Gemiddeld gaan mensen één tot twee keer per week naar de fysiotherapeut. Hoeveel behandelingen er in totaal nodig zijn, is voor iedereen verschillend. Bij een kleine blessure bent u misschien al na drie behandelingen klachtenvrij. Bij complexere of langdurige klachten zijn meer behandelingen nodig.

Klachten verhelpen en voorkomen met fysiotherapie

Het lichaam is enorm veelzijdig en complex, alles werkt met elkaar samen. Lichamelijke klachten kunnen diverse oorzaken hebben zoals een val, ongeluk, stress, overbelasting, een slechte houding, overgewicht of ziekte. Heeft u vooral moeite met bewegen – en alles wat daarbij komt kijken – dan kunt u het beste fysiotherapie proberen. U heeft daarvoor geen verwijsbrief nodig van uw huisarts.

Heeft u bijvoorbeeld een pijnlijke schouder of last van uw knie tijdens het lopen? Dan is een bezoek aan de fysiotherapeut een goed idee. U hoeft zich daar zeker niet voor te schamen. Twijfelt u of fysiotherapie de juiste behandelmethode is voor uw klachten? Neem gerust vrijblijvend contact met ons op.

Maak een afspraak

De meest voorkomende klachten die met fysiotherapie worden behandeld:

 • rugpijn
 • nekpijn
 • kniepijn
 • heuppijn
 • schouderklachten
 • krachtvermindering
 • moeite met bewegen
 • ontstekingen
 • sportblessures
 • enkelblessures
 • artritis en reuma
 • ademhalingsproblemen
 • stijfheid in spieren en/of gewrichten
 • pijnlijke pezen of banden
 • revalidatie na een operatie of langdurige ziekte

Fysiotherapie in Haarlem

Bent u op zoek naar fysiotherapie in Haarlem of omgeving? Dan ben u bij ons aan het juiste adres. Tijdens de eerste afspraak bespreken we uw klacht(en) en doen we indien nodig een fysiek onderzoek. De fysiotherapeut helpt niet alleen met tijdelijke pijnverlichting, maar gaat ook opzoek naar de oorzaak van de klachten.

Voorbeeld

U heeft regelmatig last van uw rechterschouder. Hierdoor kunt u niet goed meer uw werk uitoefenen. Ook heeft de pijnlijke schouder invloed op uw privéleven; u bent door de pijn snel geïrriteerd en sporten lukt niet meer. De fysio zal proberen om zo snel mogelijk de pijn te verlichten, zodat u weer uw normale leven kunt oppakken. Tegelijkertijd wordt gekeken naar de oorzaak van de schouderpijn. Komt dit door overbelasting, een val of slechte houding? Door de oorzaak aan te pakken, kunnen klachten in de toekomst voorkomen worden. Een oplossing voor de lange termijn.


Na het gesprek en onderzoek, wordt er samen met u een persoonlijk behandelplan opgesteld. De fysio houdt hierbij rekening met uw dagelijkse leven. Het behandelplan kan bestaan uit spierversterkende of mobiliserende oefeningen, coördinatieoefeningen, massage en/of dry needling en advies over houding en beweging. Tijdens de oefeningen wordt u begeleidt, zodat deze goed worden uitgevoerd. In veel gevallen krijgt u ook oefeningen mee die u thuis zelfstandig kunt uitvoeren.

Maak een afspraak

Fysiotherapie combineren met chiropractie

Zorgprofessionals werken vaak samen om de beste zorg voor cliënten te garanderen. Fysiotherapie en chiropractie zijn beide disciplines in de gezondheidszorg die zich richten op het verbeteren van de bewegingsfunctie en het verlichten van pijn. Hoewel ze verschillende methoden en benaderingen hebben, werken ze goed samen om de gezondheid te verbeteren.

Voorbeeld

Stel dat u last heeft van rugpijn. Een fysiotherapeut richt zich op het versterken van de spieren rondom de wervelkolom en het verbeteren van de flexibiliteit en bewegingsbereik in de rug.
 Een chiropractor richt zich op het uitlijnen van de wervelkolom en het verbeteren van de mobiliteit van de wervels en gewrichten in de rug. Door de combinatie van fysiotherapie en chiropractie wordt het genezingsproces versneld. Klachten gaan sneller weg of verdwijnen helemaal, u kunt weer met plezier uw dagelijkse activiteiten oppakken!

In onze praktijk in Haarlem kunt u terecht bij gekwalificeerde en ervaren professionals, zowel voor fysiotherapie als chiropractie. We staan klaar om u te helpen uw gezondheidsdoelen te bereiken. Maak vandaag nog een afspraak Een verwijzing van een huisarts of specialist is niet nodig.

Maak een afspraak