Geboortetrauma’s

Behandeling bij geboortetrauma’s in Haarlem

Wanneer u op zoek bent naar een effectieve behandeling bij geboortetrauma’s in Haarlem, rekent u op de expertise van onze specialisten. Heeft u een huilbaby, heeft uw kind moeite met eten en slapen of heeft het extreme verlatingsangst? Dan heeft het misschien een geboortetrauma. Klachten bij baby’s als gevolg van een geboortetrauma kunnen gelukkig goed behandeld worden door een chiropractor van Avant-Garde Chiropractie.

 

Een effectieve behandeling bij diverse geboortetrauma’s

Onze specialisten hebben veel ervaring op het gebied van chiropractie voor baby’s en kunnen met een doelgerichte behandeling de klachten van diverse geboortetrauma’s effectief verlichten. De klachten van uw baby worden doelgericht en zorgzaam aangepakt, zodat uw baby zo min mogelijk last heeft van de behandeling. U rekent op onze expertise bij verschillende klachten, zoals nekklachten.

Mogelijke oorzaken van geboortetrauma:

  • langdurig of juist héél kort bevalling
  • moeilijke of traumatische bevalling
  • keizersnede, tang of vacuümverlossing
  • stuitligging/dwarsliggende kindje
  • vruchtwater in longen van het kind
  • navelstreng om hals
  • ingeleide bevalling

Oorzaken van geboortetrauma’s

Wist u dat tijdens de geboorte de verschillende botten van de schedel over elkaar heen schuiven? Dit gebeurt om de gang door het smalle geboortekanaal mogelijk te maken. Eenmaal ‘buiten’ ontvouwt de schedel zich en valt alles op zijn plaats. Een baby kan tijdens de geboorte behoorlijk wat stress ervaren, dit kan leiden tot een geboortetrauma. Nekklachten bij baby’s zijn bijvoorbeeld een veelvoorkomend gevolg.

Tijdens de geboorte komt er ongeveer 30 kg druk op het hoofdje van de baby te staan. Daarnaast moet het hoofdje tijdens de geboorte ongeveer 90 graden draaien om door het geboortekanaal te komen. Bij een kunstverlossing met bijvoorbeeld een tang, vacuümpomp of keizersnede, is de kans op geboortetrauma’s groter doordat er aan het hoofdje wordt getrokken en gedraaid. Tijdens onze behandeling bij geboortetrauma’s houden we altijd rekening met deze diverse oorzaken.

Maak een afspraak