Gewrichtsklachten

Gewrichtsklachten

Veel mensen hebben last van gewrichtsklachten. Een gewricht is het scharnier tussen twee botten. Enkele grote gewrichten zijn heup, knie en elleboog. Kleinere gewrichten zijn handen, vingers, knie, tenen en tussen de ruggenwervels.

Gewrichtsklachten ontstaan vaak door overbelasting, artrose of een ontsteking. De pijn begint minimaal, maar wordt steeds erger. Bijvoorbeeld als u elke dag achter de computer werkt in een verkeerde houding. Een ‘muisarm’ is een probleem dat ontstaat door een herhaling van beweging, in dit geval veel typen en het scrollen met een muis. Soms komen gewrichtsklachten niet door het gewricht zelf, maar door de pezen, spieren, kraakbeen, het gewrichtskapsel of ontstoken huid. Als u niets doet, zal de pijn verergeren en waarschijnlijk verder uitbreiden.

Oorzaken gewrichtsklachten

Het is niet altijd even duidelijk waar de pijn exact vandaan komt. Heeft u bijvoorbeeld overgewicht, dan kunt u last krijgen van uw kniegewrichten. Er is op dat moment niets mis met uw knieën, maar daar uit zich wel de pijn. Nog een voorbeeld: een probleem in het schoudergewricht kan voelbaar zijn in de spieren van uw bovenarm.

Gewrichtsklachten ontstaan vaak geleidelijk door overbelasting, maar ook een plotselinge verkeerde beweging – zoals tijdens het sporten – leidt regelmatig tot gewrichtsklachten. Deze klachten gaan vaak alleen over als u de oorzaak wegneemt. 
Het gewricht kan dan pas weer genezen.

De meest voorkomende gewrichtsklachten:

Symptomen gewrichtsklachten

De pijn in uw gewrichten is een signaal van het lichaam dat er iets mis is. Door de pijn te negeren met bijvoorbeeld pijnstillers, wordt er niets opgelost.

Deze symptomen komen vaak voor bij gewrichtsklachten:

  • stijve en pijnlijke gewrichten
  • moeite met bewegen van het gewricht
  • bepaalde bewegingen lukken helemaal niet meer
  • moeite met slapen door de pijn

Waarom Avant-Garde Chiropractie?

Maak een afspraak
Uw vertrouwd chiropractie praktijk

Binnen Haarlem en omgeving. Alle leeftijden zijn welkom!

Wij kijken voorbij de symptomen

Om de achterliggende oorzaak te vinden. Geen tijdelijke pijnverlichting, maar een oplossing voor uw klacht.

Gespecialiseerd in diverse technieken

Zoals chiropractische manipulaties, Applied Kinesiology, Sacral Occipital techniek, dry needling, shockwave therapy, IAMFR bindweefselrelease en kinesiotaping.

Aangesloten bij een beroepsvereniging (DCF)

Waardoor u verzekerd bent van professionele, veilige behandelingen die door de meeste zorgverzekeraars vergoed worden (aanvullende dekking).

Ervaren chiropractoren met verschillende specialisaties

Onder één dak voor topsporters, zwangere vrouwen, kinderen en baby’s.

Geen verwijzing nodig

Van uw huisarts om een afspraak te maken

Peesklachten / peesontsteking

Wanneer spieren overbelast raken, kunnen uw pezen gaan irriteren en ontsteken. Dit levert peesklachten op. Helaas komen peesontstekingen regelmatig voor en kunnen een langere periode aanhouden. Peesklachten of een peesontsteking kunnen in verschillende delen van het lichaam voorkomen, zowel in uw boven- als onderlichaam. De meeste peesklachten ontstaan in de schouder, knie, hiel en elleboog. Om zo snel en goed mogelijk te herstellen, is het belangrijk de oorzaak van de peesklachten te achterhalen.

Frozen shoulder

Bij een frozen shoulder is er sprake van een ontsteking in het schoudergewricht. Als gevolg daarvan gaat het kapsel om het gewricht krimpen en verdikken. De schouder wordt stijf en bewegen wordt lastiger. Alledaagse activiteiten zoals wassen, aankleden en koken worden moeilijk of onmogelijk. Een frozen shoulder ontwikkelt zich geleidelijk en doorloopt drie stadia:

  • de ‘bevriezingsfase’
  • de ‘bevroren fase’
  • de ‘ontdooifase’

Deze drie fasen van een frozen shoulder kunnen in wel drie jaar duren. Met hulp van een chiropractor herstelt u vaak sneller.

RSI – pijn in de pols, elleboog, schouder

De letters RSI staan voor Repetitive Strain Injury. Deze blessures aan handen, polsen, armen, schouders en/of nek ontstaan door het steeds herhalen van dezelfde kleine bewegingen. RSI is een verzamelnaam voor een aantal aandoeningen. Artsen spreken vaak over tenniselleboog, muisarm of carpaal tunnelsyndroom. RSI is te herkennen aan tintelende en gevoelige handen, polsen, armen, nek of schouders. In het beginstadium zijn de RSI klachten alleen aanwezig tijdens en vlak na het werk. Heeft u last van RSI? Wacht dan niet te lang met actie ondernemen, want RSI klachten worden alleen maar erger.

Slijmbeursontsteking (pijn in de schouder, elleboog, heup en knie)

Slijmbeurzen zorgen ervoor dat het gewricht soepel kan bewegen, zonder dat de pees over het botgewricht schuurt. Een ontsteking van de slijmbeurs wordt bursitis genoemd. De oorzaak van een slijmbeursontsteking is meestal een ongeval of lichamelijke overbelasting. Door een val kan de slijmbeurs geïrriteerd en ontstoken raken. Een slijmbeursontsteking is te herkennen aan verschijnselen als (druk-)pijn, warmte, roodheid, bewegingsbeperking en zwelling. Soms duurt het weken voordat de klachten verdwijnen.

Meniscus klachten (knie)

Irritatie van de meniscus komt vaak voor na een verkeerde beweging of verdraaiing van de knie. De knie heeft twee menisci: de binnenste (mediale) en de buitenste (laterale) meniscus. De meniscus bevindt zich in het kniegewricht en zorgt voor schokdemping en stabiliteit. Pijnklachten worden veelal veroorzaakt door een scheur of irritatie van de meniscus. 

De meeste letsels aan de meniscus ontstaan tijdens het sporten. De knie lijkt ineens ‘op slot’ te springen en kan niet meer zonder pijn gestrekt worden. Vaak is buigen ook pijnlijk. Oudere mensen hebben meer kans op meniscus klachten. Dit komt omdat het weefsel minder elastisch wordt, waardoor een meniscus sneller scheurt.

Chiropractie bij gewrichtsklachten

Wilt u weer moeiteloos bewegen, werken, sporten en uw hobby’s uitvoeren? Weg met die beperkende gewrichtsklachten? Niet alleen nu, maar ook in de toekomst. Chiropractie is een veilige een effectieve behandelmethode, al vele tevreden cliënten gingen u voor. Van baby tot 65+, iedereen is welkom. We helpen u graag!

Maak een afspraak
Maak een afspraak