Guy-Antoine Klooster

DC , MChiro, ICCSP

Guy Klooster was tijdens zijn jeugd in de regio Kennermerland werkzaam als buitensportinstructeur voor Step & Ko en werkte met veel scholen in en om Haarlem. Daarnaast heeft hij jaren voor het gewest Noord-Holland/Utrecht geschaatst. Na het behalen van zijn VWO-diploma verhuisde Guy naar Engeland om chiropractie te studeren aan het (AECC ) Anglo European College of Chiropractic in Bournemouth en behaalde zijn titel Masters in Chiropractic. Ook tijdens zijn studie is sport een leidraad geweest en was hij twee jaar voorzitter van de sportafdeling van het College. Zodoende kwam hij in contact met de ‘leiders’ binnen het vakgebied en in aanraking met de nieuwste onderzoeksmethoden en behandeltechnieken.

Na zijn studie bleef Guy in Engeland en werkte in een groot multidisciplinair team met onder andere Jean-Pierre Meersseman, die al jarenlang als chiropractor hoofd is van de medische staf bij AC Milan. Guy specialiseerde hij zich onder andere in complexe kaakproblematiek.

Guy-Antoine Klooster

DC , MChiro, ICCSP

Guys specialisme in avant-garde chiropractie

Het ondersteunen van een atleet bij de realisatie van optimale prestaties houdt Guy al jarenlang bezig. Hij is in het bezit van het ICCSP-diploma (International Certified Chiropractic Sports Practitioner) van het FICS (Federation of International Chiropractic Sports), heeft de FMS/SFMA-training (Functionele Bewegingsschaal/ Selectieve Functionele Bewegingsbeoordeling) voltooid en was als chiropractor o.a. lid van het medisch team tijdens de Internationale Kampioenschappen Powerlifting in Pilsen (Tsjechie).

Guy studeert DNS (Developmental Neuromuscular Stabilization), waarbij klinische protocollen worden gebruikt om de locomotorische functie te herstellen en te stabiliseren. Dit is uiteraard niet alleen voor zijn atletische patiënten, maar voor iedereen!

Maak een afspraak