Hoofdpijn

Hoofdpijn

Hoofdpijn is ontzettend vervelend. Concentreren is lastig met zo’n bonkend gevoel in uw hoofd. Werk en andere dagelijkse dingen worden ineens een stuk lastiger.

Ook wordt uw humeur er vaak niet beter op. Waarom heeft u hoofdpijn? Die vraag is soms lastig te beantwoorden, want hoofdpijn kan door veel dingen komen. Denk aan slecht slapen, teveel cafeïne of een verkoudheid. In de meeste gevallen gaat hoofdpijn vanzelf over. Is dit niet het geval of heeft u regelmatig hoofdpijn? Dan is er iets mis.

Oorzaken hoofdpijn

Hoofdpijn wordt veroorzaakt door koorts, verkoudheid, te veel alcohol drinken, schommelingen in de hormoonspiegel, slecht zien, een verkeerde bril of problemen met het gebit of de kaak. Heeft u regelmatig hoofdpijn? Dan is het verstandig om de oorzaak te achterhalen. Door de oorzaak weg te halen, gaat de hoofdpijn vaak ook weg.

Enkele veel voorkomende soorten hoofdpijn:

Chiropractie

Symptomen hoofdpijn

Hoofdpijn voelt voor iedereen anders. De ene persoon voelt het meer als een kloppende pijn aan de voorkant van het hoofd en de andere persoon als steken aan de achterkant van het hoofd. Soms veroorzaakt hoofdpijn ook nog andere klachten zoals misselijkheid. 

Hoofdpijn is een signaal van het lichaam dat er iets mis is. De zenuwen op je hersenvliezen worden geprikkeld, waardoor u hoofdpijn krijgt. Door de pijn te negeren met bijvoorbeeld pijnstillers, wordt er niets opgelost. Meestal is de oorzaak van hoofdpijn niet ernstig en kan het makkelijk voorkomen worden.

Dit kunt u zelf doen:

  • zorg voor voldoende slaap
  • verminder stress
  • laat uw ogen eens controleren
  • eet gezond
  • zorg voor voldoende beweging
  • probeer vaker te ontspannen
spanningshoofdpijn

Waarom Avant-Garde Chiropractie?

Maak een afspraak
Uw vertrouwd chiropractie praktijk

Binnen Haarlem en omgeving. Alle leeftijden zijn welkom!

Wij kijken voorbij de symptomen

Om de achterliggende oorzaak te vinden. Geen tijdelijke pijnverlichting, maar een oplossing voor uw klacht.

Gespecialiseerd in diverse technieken

Zoals chiropractische manipulaties, Applied Kinesiology, Sacral Occipital techniek, dry needling, shockwave therapy, IAMFR bindweefselrelease en kinesiotaping.

Aangesloten bij een beroepsvereniging (DCF)

Waardoor u verzekerd bent van professionele, veilige behandelingen die door de meeste zorgverzekeraars vergoed worden (aanvullende dekking).

Ervaren chiropractoren met verschillende specialisaties

Onder één dak voor topsporters, zwangere vrouwen, kinderen en baby’s.

Geen verwijzing nodig

Van uw huisarts om een afspraak te maken

Spanningshoofdpijn

Spanningshoofdpijn is een van de meest voorkomende hoofdpijn en komt voor bij mensen van alle leeftijden. Spanningshoofdpijn wordt vooral veroorzaakt door stress, een slechte houding of angst. Dit type hoofdpijn voelt als een doffe of drukkende pijn in de schedelhuid, de slapen of de nek. Door stijfheid in de wervelkolom worden spieren overbelast en omliggende zenuwen raken geïrriteerd, wat kan leiden tot spanningshoofdpijn. Chiropractie kan u snel van uw spanningshoofdpijn af helpen.

Migraine

Migraine is een aanval van ernstige hoofdpijn, die uren tot wel dagen kan duren. Migraine is een stoornis in het deel van de hersenen dat pijn verwerkt. De samenwerking tussen de bloedvaten en de zenuwen in de hersenen raakt tijdelijk verstoord. De hoofdpijn zit meestal aan één kant van het hoofd en is bonzend of kloppend. Naast hoofdpijn ervaren mensen met migraine ook regelmatig misselijkheid en zijn ze overgevoelig voor geur, geluid en licht.

Veelvoorkomende oorzaken van migraine zijn hormoonschommelingen, bepaalde voeding, alcohol en medicijnen. Tijdens een migraineaanval is het lastig om nog goed te functioneren, de enige optie is naar bed en rust nemen. Heeft u last van migraine? In de meeste gevallen kunnen wij u helpen!

Hoofdpijn vanuit de kaak (TMD)

Hoofdpijn vanuit de kaak kenmerkt zich als hoofdpijn boven de ogen en/of aan de zijkant van het hoofd. Door de irritatie van het kaakgewricht ontstaat een spanning en spierreactie, waardoor de gezichtszenuw onder druk wordt gezet en geïrriteerd raakt. Dit kan pijn veroorzaken in het kaakgewricht. Veelvoorkomende klachten bij TMD van zijn: een pijnlijk gebit, krakende kaakgewrichten en vermoeidheid van de kauwspieren. Heeft u last van hoofdpijn vanuit de kaak? Met chiropractische behandelingen zorgen wij dat de kaak weer ruimte heeft om goed te functioneren, waardoor de hoofdpijn snel afneemt.

Hoofdpijn van een whiplash

Hoofdpijn van een whiplash is vaak een soort spanningshoofdpijn die ontstaat door overbelasting van de spieren en zenuwen in de nek. Door het nekletsel krijgt u een doffe en misselijkmakende pijn in het hoofd. Het voelt het alsof er een band om uw hoofd zit. Een veelvoorkomende oorzaak van hoofdpijn van een whiplash is door een aanrijding van achteren met een auto. Maar ook door een val van de trap of een bal tegen uw hoofd tijdens het sporten heeft u kans op een whiplash met stevige hoofdpijn. Rust is nodig om deze hoofdpijnklachten te verminderen. Ook chiropractie helpt; door uw lichaam op een natuurlijke wijze weer in balans te brengen, geneest u sneller en nemen uw klachten af.

Chiropractie bij hoofdpijn

Hoofdpijn verhelpen is vaak makkelijker dan u denkt. Met chiropractie hebben we geweldige resultaten behaald bij onze cliënten met hoofdpijn. U hoeft niet rond te blijven lopen met hoofdpijn. Samen gaan we op zoek naar de oorzaak van uw pijn. Met onze zachtaardige, veilige technieken bent u snel weer van uw hoofdpijn af. Van baby tot 65+, iedereen is welkom. We helpen u graag!

Maak een afspraak
Maak een afspraak