Kinderen

Heeft uw kind last van zijn rug, nek of hoofd?

Tijdens de opgroeiende periode kunnen kinderen lichamelijke klachten krijgen door bijvoorbeeld rennen, vallen of het dragen van een zware schooltas.

Kinderen herstellen gelukkig snel, maar houdt uw kind klachten, dan is het verstandig om een chiropractor te bezoeken.

ADHD bij kinderen

Heeft uw kind problemen met coördinatie?

Coördinatie of bewegingsproblemen bij kinderen uiten zich vaak in houterig bewegen, een afwijkend loop- of renpatroon, onhandigheid met sporten, slordig schrijven of slecht knutselen. Vaak hoort u van een leerkracht of gymleraar dat uw kind moeilijk kan meekomen. Met chiropractie kijken we naar de oorzaak en onderzoeken uitgebreid de bewegingsproblemen, zodat uw kind weer snel zorgeloos kan bewegen.

Heeft uw kind last van scoliose?

Een scoliose is een zijwaartse bocht van de wervelkolom. Soms is de scoliose al sinds de geboorte aanwezig, maar in de meeste gevallen ontstaat deze net voor de puberteit. De oorzaak hiervan is lastig te achterhalen. Een scoliose geeft meestal geen of weinig pijnklachten. Als die er toch zijn, is het goed om de rugspieren te trainen en te blijven sporten. Met chiropractie zorgen we dat uw kind optimaal functioneert en zo min mogelijk last heeft van een scoliose.

Waarom Avant-Garde Chiropractie?

Maak een afspraak
Uw vertrouwd chiropractie praktijk

Binnen Haarlem en omgeving. Alle leeftijden zijn welkom!

Wij kijken voorbij de symptomen

Om de achterliggende oorzaak te vinden. Geen tijdelijke pijnverlichting, maar een oplossing voor uw klacht.

Gespecialiseerd in diverse technieken

Zoals chiropractische manipulaties, Applied Kinesiology, Sacral Occipital techniek, dry needling, shockwave therapy, IAMFR bindweefselrelease en kinesiotaping.

Aangesloten bij een beroepsvereniging (DCF)

Waardoor u verzekerd bent van professionele, veilige behandelingen die door de meeste zorgverzekeraars vergoed worden (aanvullende dekking).

Ervaren chiropractoren met verschillende specialisaties

Onder één dak voor topsporters, zwangere vrouwen, kinderen en baby’s.

Geen verwijzing nodig

Van uw huisarts om een afspraak te maken

Wat zijn primitieve reflexen?

Primitieve reflexen zijn bewegingen die een baby instinctief maakt. Deze bewegingen zorgen ervoor dat het centraal zenuwstelsel zich ontwikkelt. Ze helpen bij de ontwikkeling van de zintuigen en de fijne motoriek. Normaal gesproken verdwijnen deze reflexen tijdens het eerste levensjaar en worden ze overgenomen door posturale reflexen. Bij sommige kinderen gebeurt dit niet volledig, de motoriek kan veel dingen nog niet aan.

Welke symptomen kunnen bij uw kind aanwezig zijn als de primitieve reflexen niet zijn geïntegreerd?

Het behoud van primitieve reflexen kan leiden tot ontwikkelingsachterstand met aandoeningen als ADHD, ADD, autisme en dyslexie. Ook zijn er stoornissen bij o.a. coördinatie, balans, slaap, energieniveau, concentratie en alle niveaus van sociaal, emotioneel en intellectueel leren.

Veel voorkomende symptomen bij dit soort aandoeningen zijn:


  • niet kunnen stilzitten of hyperactief zijn
  • evenwichtsproblemen
  • last van allergieën, lagere immuniteit
  • keel-, neus,- en oorproblemen
  • schrikreacties
  • langzaam of moeilijk lezen

Waarom zijn primitieve reflexen zo belangrijk?

Het geboorteproces speelt een belangrijke rol in het behoud van primitieve reflexen. Herkent u een of meerdere van bovenstaande symptomen of merkt u dat uw kind moeite heeft met meekomen? Misschien heeft uw kind al tijdens de geboorte een trauma opgelopen – bijvoorbeeld door een keizersnede – wat heeft geleid tot het (gedeeltelijk) behouden van primitieve reflexen. Andere mogelijke oorzaken zijn een val, stoornissen in het zenuwstelsel en stress. Ook mijlpalen spelen een belangrijke rol in de ontwikkeling van uw kind. Als bepaalde mijlpalen vertraagd of overgeslagen worden, kunnen er problemen ontstaan.

Maak een afspraak
Maak een afspraak