Laat je rug tijdig nakijken bij pijnklachten!

Pijnklachten in de rug kunnen je dagelijks functioneren enorm beïnvloeden. Wie geconfronteerd wordt met helse pijnen, kan vaak nauwelijks een stap zetten en wendt zich in alle wanhoop tot een specialist. Vaak is dat veel te laat, omdat men de symptomen lange tijd genegeerd heeft. Guy Klooster is chiropractor en behandelt patiënten met rugklachten in zijn praktijk in Haarlem. Hij adviseert om sneller aan de bel te trekken wanneer er sprake is van pijn in de rug.

pijnklachten

Veel mensen zullen de situatie uit eigen ervaring herkennen. Je maakt een verkeerde beweging en plotseling schiet de pijn in je rug. ,,Ik heb last van spit’’, hoor je dan vaak. Men wendt zich tot de huisarts en keert huiswaarts met medicatie om de pijn te verlichten. Een paar dagen rustig aan doen, dan komt het wel weer goed, zo denkt men dan. Guy Klooster: ,,Maar daarmee is het probleem zelf niet opgelost. Dit zijn klachten van de tussenwervels en die zijn eigenlijk een voorteken dat je tegen een hernia aan zit. In mijn praktijk kom ik vaak mensen tegen die het eindstadium van hernia al hebben bereikt. Ze kampen met ernstige rugklachten en vragen dan of er nog iets aan te doen is. Je zou het kunnen vergelijken met een lekke band. Wanneer je die meteen repareert, kun je daarna gewoon weer verder. Blijf je met een lekke band doorrijden, dan rijd je de velg kapot en dan wordt het herstellen een stuk lastiger.’’ Guy Klooster is gespecialiseerd in het behandelen van complexe rugklachten en legt uit: ,,Tijdens een behandeling wordt de hele wervelkolom nagekeken. De pijnklachten worden doorgaans veroorzaakt doordat ergens te veel spanning staat, waardoor een tussenwervel aan het afslijten is. Daar kunnen verschillende oorzaken voor zijn, zoals verkeerd bewegen, een kniegewricht wat niet goed werkt, een heup die vast zit, enzovoort. Het zijn kleine disfuncties in het lichaam, maar wanneer het emmertje eenmaal overloopt, ontstaan er grote problemen. We laten elk half jaar ons gebit nakijken, eigenlijk zouden we dat met onze rug ook moeten doen. Dat voorkomt veel problemen.’’ Meer weten? Kijk op www.avantgardechiropractie.nl voor uitgebreide informatie en contactgegevens.

AVANT-GARDE CHIROPRACTIE

Rug analyse dag 14 januari

Avant-Garde Chiropractie houdt 14 januari analyse dag. U kunt dan gratis en geheel vrijblijvend een afspraak maken om te zien of chiropractie iets voor uw klachten kan betekenen. U heeft een individueel gesprek waarbij uw klachten worden besproken en er volgt een gratis onderzoek, ofwel analyse, om uw klachten goed in kaart te brengen. Na afloop krijgt u een analyse rapport mee naar huis. U kunt hiervoor telefonisch een afspraak maken 023-2052188

#WeightLoss

Maak een afspraak