Meniscus klachten

Behandeling bij meniscusklachten in Haarlem

Voor een effectieve behandeling bij meniscusklachten bent u bij Avant-Garde Chiropractie in Haarlem op de juiste plaats. Meniscusklachten kunnen een grote impact hebben op uw dagelijkse activiteiten en mobiliteit. Onze gespecialiseerde chiropractors bieden deskundige zorg en behandelingen aan om de pijn en het ongemak veroorzaakt door meniscusklachten te verminderen.

 

Wat zijn meniscusklachten?

De meniscus is de schokdemper in uw knie. Het is een schijfje van stevig kraakbeen tussen uw boven- en uw onderbeen in. Bij een krachtige draaibeweging – bijvoorbeeld bij sport, werk, of bij een ongeval – wordt de druk zo groot, dat er een kleine of grote scheur in de meniscus kan ontstaan. In de meeste gevallen raakt de meniscus aan de binnenzijde beschadigd. De meeste letsels aan de meniscus ontstaan tijdens sporten. Dit wordt daarom ook wel de ‘voetbalknie’ genoemd.

Een meniscus kan ook scheuren als gevolg van slijtage van dit kraakbeen, dit is een vorm van artrose. De kans daarop neemt toe naarmate we ouder worden. Doordat de elasticiteit van het kraakbeen is afgenomen, kan het ook zonder draaibeweging scheuren. Deze vorm van meniscusletsel kan ontstaan door langdurige en voortdurende overbelasting van de knie.

Chiropractie als behandeling bij meniscusklachten

Waar ligt de oorzaak van uw knieklachten? De knie is een scharniergewricht en speelt daarmee een belangrijke rol als u beweegt. Er kunnen klachten ontstaan in uw knie, wanneer de heup en enkel niet optimaal bewegen. De knie intapen of de beweging van de knie corrigeren zorgt dat de knie sneller herstelt. Met dry needling wordt gezorgd dat verkrampte spieren en banden weer ontspannen en daarmee hun natuurlijke en stabiliserende werking terugkrijgen. Chiropractie is zeer effectief bij chronische knieklachten. Onze chiropractors helpen u graag!

Wat zijn de symptomen van meniscusklachten?

Lichamelijke klachten van een gescheurde meniscus worden meestal vanzelf minder. Dit herstel kan wel meer dan 3 maanden duren. Veelvoorkomende symptomen van meniscusklachten zijn onder andere:

  • U heeft pijn bij staan, lopen en traplopen
  • De pijn zit aan de zijkant van de knie
  • De knie vult zich met vocht en wordt langzaam dikker
  • De knie gaat ‘op slot’ en is lastig te buigen of strekken

Plan uw afspraak in

Neem contact op met onze praktijk en maak een afspraak voor een behandeling bij meniscusklachten en andere gewrichtsklachten. Bereik ons telefonisch via +31 (0) 23 2052188 of stuur een e-mail naar info@avantgardechiropractie.nl. De specialisten van onze praktijk staan klaar om u te helpen met een persoonlijk behandelplan, gericht op het verlichten van uw klachten en het verbeteren van uw mobiliteit.

Maak een afspraak
Maak een afspraak