Meniscus klachten

Wat zijn meniscus klachten?

De meniscus is de schokdemper in uw knie. Het is een schijfje van stevig kraakbeen tussen uw boven- en uw onderbeen in. Bij een krachtige draaibeweging – bijvoorbeeld bij sport, werk, of bij een ongeval – wordt de druk zo groot, dat er een kleine of grote scheur in de meniscus kan ontstaan. In de meeste gevallen raakt de meniscus aan de binnenzijde beschadigd. De meeste letsels aan de meniscus ontstaan tijdens sporten. Dit wordt daarom ook wel de ‘voetbalknie’ genoemd.

Een meniscus kan ook scheuren als gevolg van slijtage van dit kraakbeen, dit is een vorm van artrose. De kans daarop neemt toe naarmate we ouder worden. Doordat de elasticiteit van het kraakbeen is afgenomen, kan het ook zonder draaibeweging scheuren. Deze vorm van meniscusletsel kan ontstaan door langdurige en voortdurende overbelasting van de knie.

Wat zijn de symptomen van meniscus klachten?

Klachten van een gescheurde meniscus worden meestal vanzelf minder. Dit herstel kan wel meer dan 3 maanden duren. 

De meeste voorkomende klachten bij een meniscus klachten:

  • U heeft pijn bij staan, lopen en traplopen
  • De pijn zit aan de zijkant van de knie
  • De knie vult zich met vocht en wordt langzaam dikker
  • De knie gaat ‘op slot’ en is lastig te buigen of strekken

Chiropractie en meniscus klachten

Waar ligt de oorzaak van uw knieklachten? De knie is een scharniergewricht en speelt daarmee een belangrijke rol als u beweegt. Er kunnen klachten ontstaan in uw knie, wanneer de heup en enkel niet optimaal bewegen.

De knie intapen of de beweging van de knie corrigeren zorgt dat de knie sneller herstelt. Met dry needling wordt gezorgd dat verkrampte spieren en banden weer ontspannen en daarmee hun natuurlijke en stabiliserende werking terugkrijgen.

Chiropractie is zeer effectief bij chronische knieklachten. Onze chiropractoren helpen u graag!

Maak een afspraak
Maak een afspraak