Migraine

Migraine

Migraine is een aanval van ernstige hoofdpijn, die uren tot soms wel dagen kan duren. De hoofdpijn zit meestal aan één kant van het hoofd en is bonzend of kloppend. Het wordt erger als u bijvoorbeeld de trap op loopt. Naast hoofdpijn ervaren mensen met migraine ook regelmatig misselijkheid en zijn ze overgevoelig voor geur, geluid en licht. Praten kost veel moeite, het zichtveld vermindert en soms ziet u ook vlekken of lichtflitsen.

Tijdens een migraine aanval is het lastig om nog goed te functioneren, de enige optie is naar bed en rust nemen. De hoofdpijn komt in meerdere aanvallen. Heeft u regelmatig last van migraine, dan heeft dat grote invloed op uw dagelijkse leven.

Wist u dat iedere dag bijna 70.000 Nederlanders een migraine-aanval hebben? Migraine komt vaker voor bij vrouwen.

Oorzaken van migraine

Migraine ontstaat in de hersenen. Het is een stoornis van het deel van de hersenen dat pijn verwerkt. De samenwerking tussen de bloedvaten en de zenuwen in de hersenen raakt tijdelijk verstoord. Hoewel niet veel bekend is over precieze oorzaken van migraine lijken genetische aanleg en omgevingsfactoren een rol te spelen

De belangrijkste oorzaken van migraine zijn:

  • hormonale schommelingen
  • bepaalde voeding
  • alcohol
  • medicijnen

Heeft u last van migraine?

Als de chiropractor heeft geconcludeerd dat er verband bestaat tussen de migraine en uw wervels, gewrichten of zenuwen is een chiropractische behandeling zinvol. Mocht dit niet het geval zijn, dan zullen wij u doorverwijzen naar een andere specialist.

Maak een afspraak
Maak een afspraak