Migraine

Behandeling van een migraine in Haarlem

Voor een effectieve behandeling bij een migraine kunt u terecht bij Avant-Garde Chiropractie in Haarlem. Migraine is meer dan alleen hoofdpijn; het is een complexe aandoening die uw dagelijks leven ernstig kan beïnvloeden. Onze chiropractors zijn gespecialiseerd in het behandelen van migraine door middel van chiropractische technieken die zowel veilig als effectief zijn.

 

Wat is een migraine?

Migraine is een aanval van ernstige hoofdpijn, die uren tot soms wel dagen kan duren. De hoofdpijn zit meestal aan één kant van het hoofd en is bonzend of kloppend. Het wordt erger als u bijvoorbeeld de trap op loopt. Naast hoofdpijn ervaren mensen met migraine ook regelmatig misselijkheid en zijn ze overgevoelig voor geur, geluid en licht. Praten kost veel moeite, het zichtveld vermindert en soms ziet u ook vlekken of lichtflitsen.

Tijdens een migraineaanval is het lastig om nog goed te functioneren, de enige optie is naar bed en rust nemen. De hoofdpijn komt in meerdere aanvallen. Heeft u regelmatig last van migraine, dan heeft dat grote invloed op uw dagelijkse leven.

Wist u dat iedere dag bijna 70.000 Nederlanders een migraineaanval hebben? Migraine komt vaker voor bij vrouwen.

Hoe werkt chiropractie als een behandeling bij een migraine?

Migraine kan veroorzaakt worden door diverse lichamelijke factoren, zoals spanning in de nekspieren, verstoorde zenuwfuncties of een slechte uitlijning van de wervelkolom. Onze behandeling bij een migraine richt zich op het verlichten van deze spanningen en het herstellen van een goede lichaamshouding. Dit kan op zijn beurt helpen om migraineaanvallen te verminderen of te voorkomen. De behandelingen van onze chiropractors kunnen variëren van manipulaties en aanpassingen tot spierontspanningstechnieken. Bovendien kunt u bij ons ook terecht voor een behandeling bij hoofdpijn vanuit de kaak. Daarnaast kunnen onze behandelingen voor verlichting van uw klachten zorgen bij spanningshoofdpijn.

 

Oorzaken van migraine

Migraine ontstaat in de hersenen. Het is een stoornis van het deel van de hersenen dat pijn verwerkt. De samenwerking tussen de bloedvaten en de zenuwen in de hersenen raakt tijdelijk verstoord. Hoewel niet veel bekend is over precieze oorzaken van migraine lijken genetische aanleg en omgevingsfactoren een rol te spelen. Verschillende factoren kunnen een migraine veroorzaken, waaronder:

  • hormonale schommelingen
  • bepaalde voeding
  • alcohol
  • medicijnen

Heeft u last van migraine? Kom bij ons langs

Als de chiropractor heeft geconcludeerd dat er verband bestaat tussen de migraine en uw wervels, gewrichten of zenuwen is een chiropractische behandeling zinvol. Wilt u meer weten over hoe onze behandeling kan helpen bij uw migraine? Neem dan contact op met onze praktijk voor meer informatie. Stuur een e-mail naar info@avantgardechiropractie.nl of bel ons via +31 (0) 23 2052188 om een afspraak te maken. Onze experts staan klaar om u te voorzien van een behandeling op maat met chiropractie bij hoofdpijn.

Maak een afspraak
Maak een afspraak