Nekhernia

Behandeling bij een nekhernia in Haarlem

Voor een effectieve behandeling bij een nekhernia bent u bij Avant-Garde Chiropractie in Haarlem op de juiste plaats. Een nekhernia kan ernstige pijn en ongemak veroorzaken en beïnvloedt vaak uw dagelijkse activiteiten. Onze gespecialiseerde chiropractors bieden deskundige zorg om deze klachten te verminderen.

 

Wat is een nekhernia?

Het begint met een stijf gevoel in de nek. De pijn neemt langzaam toe tot het een punt bereikt waar u wordt beperkt in het dagelijkse leven. Draaien met de nek wordt lastiger. Ook kan er krachtverlies optreden in de arm of hand. Gelukkig is een nekhernia goed te behandelen met chiropractie.

Een hernia is een uitpuiling van een tussenwervelschijf. Dit komt regelmatig voor in de nek, maar ook in de onderrug. Een tussenwervel dient als een schokbreker en maakt ruimte voor de zenuwbanen. Door verkeerde beweegpatronen, bijvoorbeeld tillen, bukken of veel herhaling in een bepaalde beweging, kan de tussenwervel verzwakken. Vooral een combinatie van bukken en draaien kan erg belastend zijn.

In het midden van een tussenwervelschijf zit een zachte gel die zorgt voor soepelheid en bewegelijkheid van de wervels. Als die gel uitpuilt via een klein scheurtje – bijvoorbeeld door een ongeval of zwaar tillen – kan dat op zenuwen drukken. De zenuwen geven vervolgens een pijnsignaal af naar de hersenen om te laten weten dat er iets mis is.

Een nekhernia gaat vaak gepaard met acute pijnscheuten. Om verdere schade te voorkomen, verkrampen de spieren in de nek, schouder en arm. Helaas kan dit erg pijnlijk zijn en voor veel beperkingen zorgen.

Chiropractie als behandeling bij een nekhernia

Zo kunnen wij u helpen

Een nekhernia is meestal goed te verhelpen door middel van een behandeling door een van onze ervaren chiropractors. Met corrigerende handelingen wordt een verdere beschadiging van de tussenwervelschijven en zenuwen voorkomen en herstel bevorderd. Chiropractie heeft als doel om een slechte lichaamshouding te verbeteren, de beweeglijkheid van de wervelkolom te vergroten en de functie van de geïrriteerde zenuwen te herstellen.

Dit gebeurt door gebruik van chiropractische technieken. Een van de technieken is chiropractische manipulatie. Met de handen wordt druk op het gewricht gezet en daardoor in beweging gebracht. De bewegingsvrijheid van het gewricht hersteld en de pijn neemt af.

Naast de chiropractische behandeling van de wervelkolom zal een chiropractor van onze praktijk ook speciale oefeningen adviseren. Deze oefeningen bevorderen het genezingsproces, mits ze regelmatig worden uitgevoerd. Samen werken we aan een betere gezondheid.

Stadia van een nekhernia

Hernia’s kennen verschillende stadia met een graad 0 – 5. Bij alle stadia is het mogelijk dat de tussenwervel tegen een zenuwbaan aandrukt.

 1. Normale tussenwervel
 2. Verstoorde tussenwervel
 3. Milde inscheuring
 4. Matige inscheuring
 5. Ernstige inscheuring
 6. Volledige inscheuring

Wat zijn de oorzaken van een nekhernia?

 • Blessures door een ongeval of trauma
 • Langdurig zitten in een verkeerde houding
 • Fout tillen en bukken
 • Gebruik van een slecht matras
 • Slechte houding bij zitten, staan of lopen
 • Te weinig lichaamsbeweging
 • Zwangerschap
 • Stress
 • Verzwakking van de spieren
 • Overgewicht
 • Aangeboren afwijkingen of erfelijke factoren

Wat zijn de symptomen bij een nekhernia?

Nekhernia: de meest voorkomende symptomen

Een nekhernia begint met nekklachten. De symptomen van een nekhernia zijn anders dan die van een hernia in de rug. Dit komt doordat de zenuwwortels in de nek zich vertakken naar de schouder, arm en handen. Ondanks dat de hernia zich in de nek bevindt, kunt u uitstraling krijgen in de schouders, arm en hand. Veelvoorkomende symptomen van een nekhernia zijn onder andere:

 • Pijn in de nek, schouder, schouderblad, arm
 • Pijn met bepaalde bewegingen (arm of nek bewegen)
 • Uitstraling pijn over de schouder, arm tot aan vingers
 • Uitstraling manifesteert als tintelen of doof gevoel in de arm/hand
 • Pijn in de nek bij hoesten/niezen/persen

Wacht niet te lang en maak een afspraak

Maak een afspraak bij onze praktijk voor een effectieve behandeling van uw nekhernia. Wij bieden niet alleen behandelingen voor een nekhernia, maar ook voor andere klachten, zoals chiropractie bij gewrichtsklachten. Neem contact op met onze praktijk via info@avantgardechiropractie.nl of bel ons via +31 (0) 23 2052188.

Maak een afspraak

Lees ook: WHIPLASH

Maak een afspraak