Avant-Garde Chiropractie streeft naar optimale gezondheid en welzijn

Avant-Garde Chiropractie streeft naar optimale gezondheid en welzijn!

Nog maar twee jaar geleden startten Guy-Antoine Klooster en Bethan Phipps hun chiropractiepraktijk Avant-Garde aan de Zijlweg in Haarlem. Door de snel groeiende vraag naar hun deskundige diagnose, behandeling en preventie bij pijnklachten, zijn ze eerder dan verwacht toe aan uitbreiding van hun praktijkruimte.

“Een chiropractor is een eerstelijns zorgverlener waar mensen terecht kunnen als ze klachten hebben aan het bewegingsstelsel dat bestaat uit spieren, gewrichten en zenuwen. Denk aan (chronische) rugklachten, hoofdpijn en gewrichtsklachten. Maar bijvoorbeeld ook aan pijn tijdens dezwangerschap of pijn bij baby’s,” aldus Guy en Bethan. Omdat er in Nederland (nog) geen hoogwaardige opleiding Chiropractie is, volgden zij de vijfjarige universitaire opleiding tot ‘Master in Chiropractic’ in Engeland. Naast de reguliere chiropractie heeft Guy zich gespecialiseerd in chiropractie voor sporters. Zwangeren, baby’s en kinderen kunnen terecht bij Bethan; met haar zachte en veilige behandeling heeft zij al veel positieve resultaten geboekt bij bijvoorbeeld baby’s met darmkrampjes, een voorkeurshouding of zuigproblemen. Ook heeft zij zich het afgelopen jaar verder gespecialiseerd in functioneel neurologische behandelingen voor kinderen met gedrags- en/of leerproblemen.

optimale gezondheid

Dat mensen bij (pijn) klachten steeds beter de weg weten te vinden naar de chiropractor blijkt uit het feit dat Avant-Garde Chiropractie momenteel slechts een paar nieuwe patiënten per maand kan aannemen. “Zelfs in acute gevallen moeten mensen soms drie weken wachten. Dat vinden we natuurlijk heel vervelend. We zijn dan ook dringend op zoek naar een nieuwe praktijkruimte met meer behandelkamers in Haarlem of directe omgeving. Dat is tot nu toe helaas nog niet gelukt.” In de ideale situatie zien Guy en Bethan hun praktijk in drie tot vijf jaar uitgroeien tot een multidisciplinair centrum met meerdere eerstelijns zorgverleners die samen patiënten kunnen helpen op het gebied van beweging, voeding en geestelijke gezondheid. “Voor die tijd hopen we snel op een tussenoplossing om iedereen die bij ons aanklopt de gewenste zorg te kunnen verlenen.”

Praktijk Avant-Garde Chiropractie
Kinderhuissingel 6F, Haarlem
023-2052188

www.avantgardechiropractie.nl

Maak een afspraak