Wat is RSI?

De letters RSI staan voor Repetitive Strain Injury. Deze blessures aan handen, polsen, armen, schouders en/of nek ontstaan door het steeds herhalen van kleine bewegingen: de spieren van de schouders en armen moeten continu aangespannen worden. Door overbelasting wordt de doorbloeding minder en gaan de spieren pijn doen. Als deze verschijnselen genegeerd worden, kunnen er pijnlijke ontstekingen ontstaan of zenuwen bekneld raken. Hoewel computers en mobiele gadgets tegenwoordig de meeste klachten veroorzaken, is RSI geen nieuwe aandoening.

Wat zijn de symptomen van RSI?

RSI bestaat al eeuwen en is vooral bekend als een beroepsziekte. Musici, postsorteerders, caissières en lopende bandmedewerkers bijvoorbeeld voeren steeds dezelfde handeling uit. Zij hadden altijd al een grote kans om RSI te krijgen. RSI is een verzamelnaam voor een aantal aandoeningen. Artsen spreken dan ook liever over tenniselleboog, muisarm of carpaal tunnelsyndroom. Dan weet je precies de plek waar het probleem zich voordoet. Aan deze lijst kan dus nu ook tabletnek, smartphonepols, gameboyrug en zelfs WhatsAppduim worden toegevoegd.

RSI is te herkennen aan tintelende en gevoelige handen, polsen, armen nek of schouders. Ook is er soms sprake van trillende en vermoeide handen. In de beginfase zijn de klachten alleen aanwezig tijdens en vlak na het werk en verdwijnen in de avond en in het weekend.

Chiropractie en RSI

De chiropractor onderzoekt uw lichaam om te kijken of er blokkades te vinden zijn en probeert deze op te heffen door middel van druktechnieken. Zo kan het zenuwstelsel weer goed functioneren. Daarnaast geeft de chiropractor u graag advies over een correcte werkhouding, eventuele aanpassingen aan uw werkplek en oefeningen om de spieren soepel te houden. Wacht niet te lang, want RSI klachten worden alleen maar erger.

Maak een afspraak
Maak een afspraak