Rugklachten

Rugklachten

Rugklachten is een brede term voor of ongemak aan de rug. U bent niet de enige, want meer dan 50% van de mensen heeft weleens last van rugpijn.

Het pijnlijke gevoel kan voorkomen in de bovenrug (schouders / nek), middenrug (ribben / borst) of onderrug. De rug en de wervelkolom houden het lichaam letterlijk in balans. Bij rugklachten wordt u daarom vaak erg belemmerd in uw dagelijks leven, iedere beweging doet pijn. Wat is de oorzaak van uw rugklachten en wat kunt u er tegen doen?

Oorzaken rugklachten

Rugklachten ontstaan meestal geleidelijk, bijvoorbeeld door langdurige overbelasting (zwaar tillen, verkeerde houding stress etc.) Maar ook een plotselinge beweging – zoals bij een val of ongeluk – leidt regelmatig tot rugklachten. Soms gaat rugpijn vanzelf over, maar vaak ook niet.

Heeft u een vervelende of scherpe pijn in uw rug? Dan is het verstandig om de oorzaak van de rugpijn te achterhalen.

Mensen met rugklachten hebben vaak last van:

Soms zit de pijn in uw rug, maar zit de oorzaak van deze pijn ergens anders. Heeft u bijvoorbeeld last van uw schouders, kan dit komen door een geblokkeerde wervel of zenuw in de nek.

Symptomen rugklachten

De symptomen van rugklachten zijn verschillend per persoon. Vaak uit rugpijn zich in een zeurende, stekende of scherpe pijn.

Afhankelijk van de plek waar de pijn aanwezig is, zal opstaan, lopen, sporten, tillen of bukken pijnlijk zijn. Deze pijn is een signaal van het lichaam dat er iets mis is. De spieren spannen zich ter bescherming extra aan, waardoor bewegen nog lastiger wordt. Uw lichaam geeft aan dat u rust moet nemen. Door de pijn te negeren met bijvoorbeeld pijnstillers, wordt er niets opgelost.

Waarom Avant-Garde Chiropractie?

Maak een afspraak
Uw vertrouwd chiropractie praktijk

Binnen Haarlem en omgeving. Alle leeftijden zijn welkom!

Wij kijken voorbij de symptomen

Om de achterliggende oorzaak te vinden. Geen tijdelijke pijnverlichting, maar een oplossing voor uw klacht.

Gespecialiseerd in diverse technieken

Zoals chiropractische manipulaties, Applied Kinesiology, Sacral Occipital techniek, dry needling, shockwave therapy, IAMFR bindweefselrelease en kinesiotaping.

Aangesloten bij een beroepsvereniging (DCF)

Waardoor u verzekerd bent van professionele, veilige behandelingen die door de meeste zorgverzekeraars vergoed worden (aanvullende dekking).

Ervaren chiropractoren met verschillende specialisaties

Onder één dak voor topsporters, zwangere vrouwen, kinderen en baby’s.

Geen verwijzing nodig

Van uw huisarts om een afspraak te maken

Wat is een hernia?

Een hernia is een uitpuiling van een tussenwervelschijf. In het midden van een tussenwervel zit een zachte gel die zorgt voor soepelheid en bewegelijkheid van de wervels. Bij een hernia ontstaat een kleine scheur in de tussenwervelwand. De medische term hiervoor is een herniatie.

Wat is Ischias?

Ischias is een symptoom van spit of een volledige hernia, een irritatie van de Ischias zenuwbaan. De tussenwervel scheurt deels in, waardoor druk ontstaat tegen de Ischias zenuw. Dit is een grote zenuw die door de onderrug en benen loopt. Zo kan de pijn uitstralen in bil, bovenbeen, onderbeen of voet. Het voelt als een zeurende of stekende pijn, die dagen tot weken aanhouden.

Wat is spit?

Bij spit spreken we van een 2-3 gradatie herniatie. De tussenwervel scheurt deels in, waardoor er irritatie ontstaat bij de Ischias zenuw. In de volksmond wordt er vaak gesproken over ‘door je rug gaan’. Negeer je de symptomen bij spit, dan is de kans groot op een volledige hernia. Gelukkig helpt chiropractie goed bij zowel spit als een hernia.

Wat is Lower Cross Syndrome

Bij een Lower Cross Syndrome is er een disbalans tussen de spieren aan de voor- en achterkant van het lichaam. Het bekken is naar voren gekanteld en de onderrug is te hol. De oorzaak is bijvoorbeeld een langdurig verkeerde houding waardoor spieren verzwakken, strakker of korter worden. Dit leidt tot een verhoogde druk van de onderste wervels. Zenuwen raken bekneld, u ervaart pijn. Door zwakke buikspieren en zwakke bilspieren te versterken, wordt het makkelijker om de juiste houding aan te nemen.

Chiropractie bij rugklachten

Of u nu net door uw rug bent gegaan of al langere tijd last heeft van rugklachten, chiropractie helpt! Onze ervaren chiropractoren gaan op zoek naar de oorzaak van uw klachten. Met onze zachtaardige, veilige technieken bent u snel weer van uw rugpijn af. Van baby tot 65+, iedereen is welkom.

Maak een afspraak
Maak een afspraak