Maak een einde aan die chronische pijn!

February 23, 2018

Als je last hebt van langdurige pijnklachten, zoals klachten aan je rug, nek, hoofd, schouder of een ander onderdeel van je lichaam, kan het verstandig zijn om een chiropractor in te schakelen.

 

Elk lichaamsdeel wordt aangestuurd of gereguleerd door het zenuwstelsel. Met andere woorden: wij hebben een waarnemend vermogen, wij voelen pijn, temperatuur en druk, en ook zijn wij ons bewust waar wij zijn in plaats
en ruimte. Dit waarnemend vermogen noemen wij het 'proprioceptieve vermogen'. Een voorbeeld hiervan is het voelen van de wind. Dat doen wij met de zenuwuiteinden in de huid. Of bijvoorbeeld het inschatten van de plek waar een bal gevangen kan worden. Dit is iets ingewikkelder. Hiervoor moeten wij ons heel bewust zijn van waar ons lichaam zich bevindt en hoe ver wij onze arm moeten uitstrekken. Daarnaast moeten we inschatten waar de bal uiteindelijk terechtkomt. Dit alles doen wij met ons proprioceptieve vermogen.

 

Trainen

 

Dit proprioceptieve vermogen kan getraind worden,
door bijvoorbeeld sport of een andere vorm van beweging. Beweging heeft namelijk dit proprioceptieve vermogen als vereiste. Soms is het proprioceptieve vermogen ver- stoord, bijvoorbeeld door een bewegingsbeperking in een spier of gewricht. Als iets niet volledig kan functioneren, kan het daardoor ook niet goed waarnemen en zal jouw lichaam proprioceptieve input moeten missen. Vaak gaat dit geleidelijk, maar na verloop van tijd zijn de gevolgen duidelijk merkbaar: een zere rug, nek, arm, pols of schouder, maar ook hoofdpijn en evenwichtsstoornissen kunnen hiervan het gevolg zijn.

 

Als chiropractor zijn wij experts in het verbeteren van dit proprioceptieve vermogen en het verbeteren van het bewegingsstelsel.

 

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Featured Posts

Avant-Garde Chiropractie - Innovatie binnen de rugzorg

March 5, 2018

1/1
Please reload

Recent Posts
Please reload

Archive
Please reload

Search By Tags
Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square