Slijmbeursontsteking

Behandeling bij een slijmbeursontsteking in Haarlem

Voor een effectieve behandeling bij een slijmbeursontsteking bent u bij Avant-Garde Chiropractie in Haarlem aan het juiste adres. Een slijmbeursontsteking, vaak gekenmerkt door pijn en zwelling, kan uw bewegingsvrijheid aanzienlijk beperken. Onze ervaren chiropractors bieden deskundige zorg om uw klachten te verlichten.

Wat is een slijmbeurs?

Een slijmbeurs of bursa is een soort van kussentje dat gevuld is met slijmerig vocht. Ze worden aangetroffen tussen pezen en botten van een gewricht. Slijmbeurzen zorgen ervoor dat het gewricht soepel kan bewegen, zonder dat de pees over het botgewricht schuurt. Een ontsteking van de slijmbeurs wordt bursitis genoemd. Aangezien dit beschermende kussentje zich dicht bij de aanhechting van de pees op het bot bevindt, is het soms moeilijk om een slijmbeursontsteking van andere peesklachten te onderscheiden. Beide aandoeningen geven immers vergelijkbare klachten.

Een slijmbeursontsteking kan uw leven behoorlijk gaan beheersen. Soms kan de pijn zo hevig zijn, dat u nog amper kunt functioneren. Aangezien slijmbeurzen overal in het lichaam voorkomen, kan deze aandoening in veel gewrichten ontstaan.

De slijmbeurzen die het meest ontstoken raken, zitten in de schouder, knie, heup, elleboog en enkel. Deze aandoening komt evenveel voor bij vrouwen als mannen.

Chiropractie als behandeling bij een slijmbeursontsteking

De behandeling van een slijmbeursontsteking bestaat veelal uit spierontspannende technieken in combinatie met versoepeling van het bindweefsel rond de slijmbeurs. Daarnaast gebruiken onze chiropractors manipulaties en mobilisaties om de functie van het heupgewricht, bekken en de onderrug of nek, schouder en ellebogen te herstellen. Ook kan het nodig zijn om spierstretches, triggerpointtherapie of dry needling toe te passen. Het onderzoek maakt duidelijk welke spieren niet goed functioneren. Om dat te corrigeren geven we gerichte functionele oefeningen mee, waarmee het herstel versnelt en de kans op terugval verkleint.

Wat zijn de symptomen van een slijmbeursontsteking?

De symptomen van een slijmbeursontsteking zijn afhankelijk van het gewricht waar de ontsteking zit. Toch zijn er een aantal algemene kenmerken van slijmbeursontsteking die u op kunt merken. U kunt een slijmbeursontsteking herkennen aan verschillende symptomen, zoals:

  • Gewrichtsklachten
  • Roodheid rondom het gewricht
  • Moeite om het gewricht te bewegen
  • Zwelling in het gewricht

Plan eenvoudig uw behandeling in

Wilt u meer weten over onze effectieve behandeling bij een slijmbeursontsteking? Neem dan contact met ons op om een afspraak te maken. Bel ons via +31 (0) 23 2052188 of stuur een e-mail naar info@avantgardechiropractie.nl. De toegewijde specialisten van onze praktijk staan klaar om u te voorzien van zorgvuldige en effectieve behandelingen, afgestemd op uw specifieke behoeften.

Maak een afspraak
Maak een afspraak