Soorten hoofdpijn: je hoeft er niet mee te leren leven!

Nog voordat je goed en wel wakker bent, voel je die doffe pijn al door je hoofd dreunen. Het zal weer een zware dag zal worden waarin je je toevlucht tot pijnstillers zal moeten zoeken. Verschillende soorten hoofdpijn, je zult er maar last van hebben!

Iedereen heeft wel eens hoofdpijn. Pijn in het hoofd, nek, schouders, gezicht of kaak vallen allemaal onder hoofdpijnklachten. Wanneer je er vaker dan eens per twee weken last van hebt, is dit echter niet normaal. Hier hoef je niet mee te leren leven. De chiropractor helpt je om op zoek te gaan naar de achterliggende oorzaak en verder te gaan dan symptoombestrijding!

soorten hoofdpijn

Spanningshoofdpijn Deze vorm van hoofdpijn zit meestal aan beide kanten van je hoofd. Het is alsof er een strakke band omheen zit. De hoofdpijn is kloppend in plaats van stekend. Het is een doffe, drukkende pijn in de schedelhuid die soms gepaard gaat met misselijkheid. Dit type hoofdpijn is een drukkende of zeurende pijn die overal in het hoofd, gezicht en de kaak kan zitten. Meestal is de pijn ontstaan vanuit de nek, schouders of middenrug. Soms houdt de hoofdpijn uren- of dagenlang aan en bij vermoeidheid of stress komt de pijn weer terug. Vaak wordt spanningshoofdpijn veroorzaakt door verkeerde houdingen en beweegpatronen van het lichaam. Door stijfheid in de wervelkolom worden spieren overbelast en omliggende zenuwen raken geïrriteerd, wat kan leiden tot spanningshoofdpijn. Vaak spelen ook andere, uitlokkende, factoren een rol. Voorbeelden van deze uitlokkers zijn stress, ooginspanning en vermoeidheid.

Kaakklachten Het kaakgewricht kan overbelast raken door bijvoorbeeld tandenknarsen tijdens het slapen, wanneer er op iets hards is gebeten of door een blessure als gevolg van een val of whiplash. Door de irritatie van het kaakgewricht ontstaat er een spanning en spierreactie waardoor de gezichtszenuw onder druk wordt gezet en geïrriteerd raakt. Dit kan pijn veroorzaken in het kaakgewricht.

Migraine Er zijn veel verschillende symptomen van migraine en je kunt één of alle symptomen hebben. Migraine kan bijvoorbeeld beginnen met vlekken of flikkeringen voor de ogen of het begint met misselijkheid, overgeven of duizeligheid. Meestal gaat dit over in een stekende pijn aan een kant van het hoofd. Voor of tijdens een migraineaanval kun je overgevoelig zijn voor licht en geluid. Migraine kan veroorzaakt worden door verwijde bloedvaten in het hoofd en een prikkeling van de zenuwen rondom die bloedvaten. Hormonale schommelingen, sommige medicijnen, alcohol of bepaalde voeding kunnen ook migraine veroorzaken.

Over Avant-Garde Chiropractie Chiropractie betekent voor chiropractoren het in balans zijn. Biomechanisch, Biochemisch én Mentaal. Als een van deze drie pijlers uit balans is, stimuleert dit disfunctie in het lichaam. Chiropractie bij Avant-Garde Chiropractie is niet alleen manipulatie van je wervelkolom (hoewel dit voor iedereen is aan te bevelen), maar er wordt ook gekeken naar je houding, je bewegingen, motorische controle, ontwikkeling, hemisferischebalans en voeding.

Maak een afspraak