The Team

Chiropractie doet niet aan symptoombestrijding,

maar pakt de óórzaak van het probleem aan.

LOGO SP GG.png

EERSTE BEZOEK

Allereerst stelt de chiropractor vragen over uw klachten en gezondheidstoestand. Vervolgens volgt een grondig lichamelijk onderzoek. De Chiropractor werkt met een onderzoekssysteem waarmee naar de achterliggende disfuncties in uw lichaam wordt gezocht, disfuncties die verantwoordelijk zijn voor uw fysieke klachten. De chiropractor maakt gebruik van verschillende methoden om te onderzoeken waar de klacht vandaan komt, wat de oorzaak is en waarom de klacht zich heeft ontwikkeld. 

 

Na het onderzoek en het in kaart brengen van het functioneren van het lichaam gaat de chiropractor uitleggen wat er aan de hand is en wat uw persoonlijk behandelplan zal worden.  Soms worden er röntgenfoto's, MRI of een bloedtest aangevraagd.

INTENSIEVE 
FASE

Acute fase richt zich op onmiddellijk verminderen van ontstekingen / zwellingen en pijn.  De acute fase is gericht op werken om acute ontstekingen te verminderen en de normale gewrichten en spierfunctie te herstellen door middel van zacht weefsel, revalidatieoefening en chiropractische technieken.   

Tijdens de behandeling vermindert de chiropractor direct spierspanning en verbetert zowel de beweging als de functie van spieren, gewrichten, peesplaten, pezen, banden, zenuwen en organen.  De chiropractor past druktechnieken toe en heeft als doel blokkades en storingen in het zenuwstelsel op te heffen en de beweeglijkheid te herstellen, zodat het zenuwstelsel weer in balans komt.  Acute fase is richt zich op pijnbestrijding en de vermindering van de de acute klacht.  Vaak vertonen patiënten een acute ontsteking als gevolg van microtrauma (repetitieve stress) of macro-trauma, dat kan worden veroorzaakt door uitglijden, vallen of letsel. Dit trauma kan leiden tot beschadigde structuren van zacht weefsel, zoals spieren, pezen van ligamenten en kraakbeen, en kan resulteren in defecte bewegingen / spierpatronen die te strakke of zwakke spieren veroorzaken.

DSC05128.JPG
DSC04904_edited.jpg

STABILISATIE FASE

Revalidatieoefeningen worden ook voorgeschreven om de spierfunctie, bewegingspatronen en het elimineren van slechte houdingen en dagelijkse stressfactoren te verbeteren.  Enkele overwegingen in de lengte van deze fase zijn onder meer de leeftijd van de patiënt, onderliggende gewrichts- / spierschade in de wervelkolom en ledematen, dieet / voeding en andere emotionele / fysieke stressfactoren die mogelijk moeten worden aangepakt.  

Als er geen veranderingen worden aangebracht in de dagelijkse routine, in bewegingen of denkpatroon, komt de klacht vaak terug.

In de stabilisatiefase zijn we gefocust op het opnieuw leren van je hersenen nieuwe bewegingspatronen, houding en het ondersteunen van die veranderingen met kracht, uithoudingsvermogen en stabiliteit van het omringende weefsel.  De focus van deze fase ligt op het veranderen van de oorzaak van de klacht.

ONDERHOUD 
FASE

Onderhoudszorg is de laatste fase van een chiropractische behandelplan dat van patiënt tot patiënt kan verschillen. Regelmatige chiropractische onderhoudszorg varieert van patiënt tot patiënt en afspraken kunnen worden aanbevolen van 1 maand tot 6 maanden, afhankelijk van de stressfactoren die u op uw lichaam legt, uw dagelijkse gewoonten / bewegingen en de frequentie en intensiteit van uw training.  

 

Als u zwaar bent voor uw lichaam, of dit nu door werk is of door dagelijkse lichaamsbeweging, kan het nodig zijn vaker afspraken te maken om uw risico op toekomstig letsel te verminderen of te elimineren.

Onderhoud Chiropractische zorg zorgt voor een verbeterde houding, betere atletische prestaties, minder blessures en een algehele pijnvrije levensstijl. Deze vorm van zorg kan ook tijd en geld besparen door te voorkomen dat kleine problemen erger worden.