Torticollis

Behandeling bij torticollis in Haarlem

Een bezoek aan Avant-Garde Chiropractie in Haarlem voor een behandeling bij torticollis kan een significante verandering betekenen in uw welzijn. Torticollis, ook bekend als een verdraaide of scheve nek, kan leiden tot pijn en beperkte bewegingsvrijheid. Onze ervaren specialisten bieden effectieve zorg om de symptomen van torticollis te verlichten.

 

Wat is torticollis?

Torticollis is een bewegingsbeperking in de nek, waardoor de schedel aan één zijde meer belast wordt en daardoor afplat. Dit kan al ontstaan in de baarmoeder of postnataal als gevolg van een disbalans van de spieren of een geboortetrauma.

 

Onze effectieve chiropractische behandeling bij torticollis

Torticollis manifesteert zich vaak als een abnormale, gedraaide positie van het hoofd en de nek van baby’s, wat kan leiden tot pijn en ongemak. Onze chiropractors gebruiken verschillende technieken om de klachten van torticollis te behandelen. Deze technieken omvatten zachte manipulaties van de wervelkolom en nek, die helpen de spierspanning te verminderen en de natuurlijke houding te herstellen.

Oorzaken van torticollis

Niet-acute torticollis ontstaat vaak vlak na de geboorte en wordt meestal voor de derde maand na de geboorte ontdekt. De spier die vanaf het borstbeen en het sleutelbeen naar het oor loopt, is bij niet-acute torticollis verkort. Aan die kant van de nek zit vaak een verdikking, baby’s zullen daarom continu naar de andere kant kijken. Een moeizame bevalling kan een oorzaak van aangeboren torticollis zijn.

Sommige baby’s worden geboren met torticollis. Een verkorte nekspier zorgt ervoor dat de baby de nek draait. Wanneer de nekspieren worden uitgerekt of scheuren – tijdens een moeilijke of gecompliceerde bevalling – kan dit littekenweefsel veroorzaken. Hierdoor spannen de nekspieren verder aan, wat resulteert in een scheve nek. Het goede nieuws is dat torticollis kan worden teruggedraaid met een behandeling bij een ervaren chiropractor van onze praktijk, maar alleen als baby’s behandeld wordt voordat ze 1 jaar worden. Baby’s met torticollis zullen zich niet anders gedragen dan baby’s zonder torticollis, tenzij het gaat om activiteiten waarbij draaien betrokken is.

Sommige baby’s met torticollis ontwikkelen een plat hoofd (positionele plagiocefalie) of kunnen een kleine knobbel of bult ontwikkelen in de nek, die vergelijkbaar is met een “knoop” in een gespannen spier. Beide aandoeningen verdwijnen vaak naarmate de torticollis beter wordt.

Een baby met torticollis

  • Kan het hoofd in één richting kantelen (dit kan moeilijk op te merken zijn bij zeer jonge baby's)
  • Kijkt u liever over één schouder aan in plaats van te draaien om u met zijn of haar ogen te volgen tijdens de borstvoeding
  • Heeft moeite met borstvoeding aan één kant (of geeft de voorkeur aan één borst)
  • Raakt gefrustreerd als hij/zij het hoofd niet volledig kan draaien

Plan uw afspraak in voor verlichting bij torticollis

Heeft uw kind last van torticollis of andere nekklachten en zoekt u naar een professionele behandeling die zorgt voor verlichting bij deze klachten? Maak dan een afspraak bij onze praktijk. Onze specialisten staan klaar om u te voorzien van een persoonlijke behandeling, gericht op het verlichten van uw klachten. Neem contact op met onze praktijk voor meer informatie door te bellen naar +31 (0) 23 2052188 of een e-mail te sturen naar info@avantgardechiropractie.nl.

Maak een afspraak
Maak een afspraak