Van een huilbaby naar blije baby

Hoe help je een huilbaby naar blije baby? Het jonge ouderschap is geweldig mooi. Maar soms wordt je prille geluk wreed verstoord en ben je als ouder doodmoe en ten einde raad. Je pasgeborene zorgt voor slapeloze nachten door continu te huilen of omdat hij veel last heeft van darmkrampjes. Chiropractie kan uitkomst bieden.

huilbaby

Wist je dat tijdens de geboorte de verschillende botten van de schedel over elkaar heen schuiven?

Dit gebeurt om de gang door het smalle geboortekanaal mogelijk te maken. Eenmaal ‘buiten’ ontvouwt de schedel zich als de bladeren van een bloem en valt alles op zijn plaats.

Een baby kan tijdens de geboorte behoorlijk stress ervaren, wat kan leiden tot een geboortetrauma. Tijdens de geboorte komt er ongeveer 30 kilogram druk op het hoofdje van de baby te staan. Daarnaast moet het hoofdje tijdens de geboorte ongeveer 90 graden draaien om door het geboortekanaal te komen. Bij een kunstverlossing met bijvoorbeeld een tang, vacuümpomp of keizersnede is de kans op een geboortetrauma groter doordat er aan het hoofdje wordt getrokken en gedraaid.

Gevolgen van een geboortetrauma kunnen zijn:

– Darmkrampjes
– Koliek
– Voorkeurshouding (wat kan leiden tot een scheef of plat hoofdje, omdat de schedel nog week is)
– KISS-syndroom
– KIDD-syndroom
– Onrustige baby’s of baby’s die meer dan twee uur per dag huilen
– Als de baby moeite heeft met borstvoeding
– Trage / langzame ontwikkeling

Onderzoek naar geboortetrauma’s bij pasgeborene laat verrassende resultaten zien. Er is aangetoond dat slechts 10% van de pasgeboren kinderen een vrij bewegend schedel heeft. Bijde overige 80% van de baby’s waren spanningsvelden in de schedel te vinden en 10% van de pasgeborenen heeft een dusdanige misvorming aan het schedel dat een ongetrainde beoordelaar met het blote oog kan zien, wat kan leiden tot een geboortetrauma.

Individu

De oorzaak van de klachten kunnen heel verschillend zijn. Hoe klein ook: ieder kind is een individu, dat andere achtergronden heeft en zich anders uit. In veel gevallen kan een verstoorde beweeglijkheid en/of verhoogde spanning de oorzaak zijn van de klachten.

Is chiropractie bij baby’s veilig?

Al vanaf de geboorte kunnen baby’s behandeld worden door een chiropractor. De chiropractische behandeltechnieken voor baby’s en kinderen zijn zeer zacht en veilig. De chiropractor kan met behulp van zachte handgrepen jouw kindje onderzoeken. De beweeglijkheid c.q. spanning, die verantwoordelijk is voor de klachten, kan worden behandeld.

Prettige behandeling

Het behandeltraject wordt gemaakt naar geland de aard van de klachten. De behandeling voelt prettig aan. Vaak vallen de baby’s zelf in slaap. Na de behandeling volgt na een paar dagen tot een week een tweede afspraak: het zelfherstellend vermogen van het lichaam heeft tijd nodig om tot een nieuw evenwicht te komen.

#gezond #heemstede #santpoort #zwangerschap #bloomendaal #paediatrics #aerdenhout #zandvoort #overveen #chiropractor #haarlem #chiropractie #wellness #voorkeurshouding #KISS #KIDD #Koliek #darmkrampjes #onrustigebaby #huilbaby #borstvoeding

Maak een afspraak