Whiplash

Behandeling bij whiplash in Haarlem

Bent u op zoek naar een effectieve behandeling bij whiplash in Haarlem? De specialisten van Avant-Garde Chiropractie zijn u graag van dienst. Whiplash is een nekletsel dat vaak voorkomt bij verkeersongevallen en kan leiden tot langdurige klachten. Onze ervaren chiropractors bieden deskundige behandelingen om de symptomen van whiplash effectief aan te pakken.

Wat is een whiplash?

Een whiplash is een nektrauma dat ontstaat als gevolg van een versnelde beweging van de hoofd. In de meeste gevallen gaat het hierbij om een beweging waarbij het hoofd van voor naar achteren wordt bewogen of andersom. Bijvoorbeeld door een kop-staartbotsing met een auto.

Door de plotselinge beweging kunnen letsels ontstaan aan de wervel, spieren, pezen en banden, bloedvaten, ligamenten, tussenwervelschijven, zenuwbanen en het hersenweefsel. Wordt het hoofd tijdens het ongeluk gedraaid, dan heeft u mogelijk ook een hersenschudding.

Wist u dat u niet alleen een whiplash krijgt door een ongeluk, maar ook tijdens werk of sporten?

Chiropractie als behandeling bij een whiplash

Zo kunnen wij u helpen

Het vervelende van een whiplash is dat de klachten nog maandenlang kunnen aanhouden. In de meeste gevallen verdwijnen de klachten gelukkig binnen 4 tot 6 weken. Soms beginnen lichamelijke klachten pas na 1 of 2 weken. Dit komt omdat na het opgelopen trauma uw nek in een soort beveiligingsmechanisme schiet om verdere beschadiging te voorkomen. Dat is het ‘stijve’ gevoel.

Door een whiplash te laten behandelen door een chiropractor, is deze meestal goed te verhelpen. Met corrigerende handelingen wordt een verdere beschadiging voorkomen en herstel bevorderd. Chiropractie heeft als doel om een slechte lichaamshouding te verbeteren, de beweeglijkheid van de wervelkolom te vergroten en de functie van de geïrriteerde zenuwen te herstellen. U kunt dus bij ons terecht om een whiplash doelgericht te laten behandelen.

Wat zijn de oorzaken van een whiplash?

Een whiplash ontstaat door een onverwachte, snelle beweging waarbij het hoofd eerst hard naar achteren en daarna hard naar voren slingert. De nek rekt te ver uit, waardoor bepaalde delen van nek, hoofd en schouders beschadigd kunnen raken. Toch zijn het niet alleen aanrijdingen die een whiplash veroorzaken. Ook ongevallen tijdens het sporten of duiken kunt u een whiplash oplopen.

Hieronder ziet u een indeling van de klachten die voorkomen na een whiplash. Er wordt een onderscheid gemaakt in een viertal klassen:

Klasse 1: Nekpijn en stijfheid zonder lichamelijke afwijkingen.

Klasse 2: Nekpijn met bewegingsbeperking door spier- en gewrichtsletsel.

Klasse 3: Nekklachten met verschijnselen van zenuwuitval.

Klasse 4: Nekklachten met breuken van wervels.

De gevolgen zijn zeer uiteenlopend, de ene persoon heeft amper last, terwijl de andere persoon wekenlang last blijft houden. Helaas komt het ook voor dat klachten na een whiplash blijvend zijn, de schade aan het zenuwstelsel of wervelkolom is dan te groot.

Wat zijn de symptomen bij een whiplash?

  • Nekpijn
  • Verminderde beweging van de hals
  • Hoofdpijn
  • Gevoelig voor licht
  • Pijn in schouder en arm
  • Duizeligheid

Denkt u dat u een whiplash heeft? Maak een afspraak

Zijn de bovenstaande klachten herkenbaar en wilt u een whiplash laten behandelen? Een chiropractor van onze praktijk kan helpen uw lichaam weer in balans te brengen. Zo herstelt u een stuk sneller na een whiplash. Maak dan gerust een afspraak bij onze praktijk. Onze deskundige chiropractors staan klaar om u te helpen met een behandeling die specifiek is afgestemd op uw situatie en klachten. Neem vandaag nog contact op met onze praktijk om een whiplash te laten behandelen door te bellen naar +31 (0) 23 2052188 of stuur een e-mail naar info@avantgardechiropractie.nl.

Maak een afspraak

Lees ook: NEKHERNIA

Maak een afspraak