Zwangerschap en de Webster techniek

Bethan heeft haar diploma voor Websters techniek ontvangen, maar wat is eigenlijk de Webster-techniek?

De Webster techniek werd ontwikkeld door Dr Larry Webster, dit is stichter van de International Chiropractic Pediatric Association, in 1978 . De Webster Techniek is een specifieke chiropractische behandelen techniek voor zwangere vrouwen en is ontworpen om de oorzaak van intra-uteriene dwang te verlichten.

Chiropractische zorg tijdens de zwangerschap is van vitaal belang voor de normale fysiologische functie van zowel de moeder als de baby gedurende de zwangerschap en de geboorte. Meer vrouwen en geboorte deskundige ontdekken de vele voordelen van chiropractische zorg tijdens de zwangerschap en erkennen dit vakgebied via Webster-techniek.

webster techniek

De Webster-techniek is een specifieke chiropractische sacrale (heiligbeen) analyse en gediversifieerde aanpassing. Het doel van de aanpassing is om de effecten van sacrale subluxatie / SI-gewrichtsdisfunctie te verminderen. Daarbij wordt de neuro-biomechanische functie in het bekken gefaciliteerd.

Een subluxatie / disfunctie van het heiligbeen, het grote driehoekige bot aan de basis van de ruggengraat, veroorzaakt het aanspannen en verdraait specifieke spieren en ligamenten . Deze gespannen spieren en ligamenten hebben een beperkend effect op de baarmoeder en belemmeren daardoor de foetus van het komen in de best mogelijke positie voor de geboorte. Heiligbeen subluxatie kan bijdragen aan een moeilijke bevalling voor de moeder (d.w.z. dystocie/obstructie van de bevalling), veroorzaakt door onvoldoende baarmoederfunctie, bekkencontractie en slechte presentatie van de baby. Correctie van heiligbeen subluxatie kan een positief effect hebben op al deze oorzaken van dystocie.

De meeste kindje liggen tijdens de geboorte met het hoofdje naar beneden met het achterhoofd richting jouw buik. Soms ligt een kindje wel met het hoofdje naar beneden maar wijkt de ligging van het hoofdje af van deze zogenaamde “achterhoofdsligging”. Het kan ook zijn dat je kindje met de billen naar beneden ligt, een zogenaamde “stuitligging”. Kindjes die in een andere dan de meest voorkomende houding liggen kunnen vaak wel vaginaal worden geboren maar deze geboortes zijn vaak wat moeilijker, er komen ook vaker complicaties bij kijken en deze geboortes eindigen ook vaker in een keizersnede. Soms wordt er op voorhand al gekozen voor een keizersnede door de moeder. Tijdens de zwangerschap kun je al het één en ander doen om je kindje het zo makkelijk mogelijk te maken om in de meest optimale houding te gaan liggen. Zo speelt je lichaamshouding een belangrijke rol.

Wat kan chiropractie voor u bieden?

webster techniek

Chiropractie is bovendien een veilige geneeswijze, waarbij geen medicijnen worden gebruikt. Dit is natuurlijk erg belangrijk tijdens de zwangerschap voor zowel de moeder als de baby. De behandeling is erg zacht en we gebruiken specifieke technieken om pijn en ongemak te verlichten tijdens de zwangerschap, evenals het stimuleren van een prettige bevalling.

Ons doel is om tijdens de zwangerschap een hoog niveau van zorg te bieden om het comfort en de veiligheid van zowel moeder als baby te verzekeren, we bieden nazorg wanneer de baby is geboren. Door gebruik van speciale zwangerschapstechnieken kunnen zwangere vrouwen tot op de dag van de bevalling behandeld worden om zo optimale mobiliteit in het bekken te bevorderen, het bevallingsproces te vergemakkelijken en instabiliteit tegen te gaan. Als de bekkengordel en de (lage) rug weer normaal kunnen functioneren, wordt de optimale ruimte in de buikholte hersteld en worden de laatste fase van de zwangerschap en de uitdrijving een stuk gemakkelijker.

#checkup #bloemendaal #babychiropractor #houding #corespieren #onrustigebaby #balanceren #gezond #stabliliteit #chiropractictreatment #chiropractic #heemstede #zwangerschap #wellness #chiropractie #begreat #bloomendaal #gezondheid #rugklachten #aerdenhout #santpoort #zandvoort #paediatrics #chiropractor #websterstechnique #webstertechniek #ICPA #internationalchiropracticpediatricassociation #pregnany #footlingbaby #breechabby #baby #pregnant #stuitligging

Maak een afspraak