Zwangerschapsklachten

Zwangerschapsklachten

Chiropractie kan zowel moeder als baby helpen met een voorspoedige zwangerschap en bevalling. Dit is helemaal veilig en vermindert zwangerschapsklachten.

Juist tijdens de zwangerschap is het belangrijk dat het lichaam zo optimaal mogelijk functioneert.

Oorzaken zwangerschapsklachten

De zwangerschap is een mooie periode, maar kan helaas ook flink wat klachten met zich meebrengen. De eerste kwaaltjes zoals misselijkheid, vermoeidheid en gevoelige borsten zijn al snel merkbaar. Het lichaam maakt een grote verandering door en moet zich daarop aanpassen. Zwangerschapsklachten kunnen vanaf de eerste maand tot de laatste maand van de zwangerschap opduiken. De oorzaak zijn veelal de hormonen. 

Symptomen zwangerschapsklachten

Door de groei van uw buik, het toenemende gewicht, veranderingen in houding en zwaartepunt kan rugpijn ontstaan. Dat maakt uw zwangerschap een stuk minder comfortabel. Vooral aan het einde van de zwangerschap krijgen veel vrouwen last van de onderrug, bekken, nek en schouders. Andere klachten zijn misselijkheid, flauwtes, duizeligheid en vergeetachtigheid. 

Slapen is soms moeilijk; u kunt last krijgen van rusteloze benen, tintelingen, kramp of brandend maagzuur. Ondanks dat de meeste symptomen bij een zwangerschap horen, zijn er ook pijnklachten die we met chiropractie kunnen verlichten.

Waarom Avant-Garde Chiropractie?

Maak een afspraak
Uw vertrouwd chiropractie praktijk

Binnen Haarlem en omgeving. Alle leeftijden zijn welkom!

Wij kijken voorbij de symptomen

Om de achterliggende oorzaak te vinden. Geen tijdelijke pijnverlichting, maar een oplossing voor uw klacht.

Gespecialiseerd in diverse technieken

Zoals chiropractische manipulaties, Applied Kinesiology, Sacral Occipital techniek, dry needling, shockwave therapy, IAMFR bindweefselrelease en kinesiotaping.

Aangesloten bij een beroepsvereniging (DCF)

Waardoor u verzekerd bent van professionele, veilige behandelingen die door de meeste zorgverzekeraars vergoed worden (aanvullende dekking).

Ervaren chiropractoren met verschillende specialisaties

Onder één dak voor topsporters, zwangere vrouwen, kinderen en baby’s.

Geen verwijzing nodig

Van uw huisarts om een afspraak te maken

Chiropractie bij zwangerschapsklachten

Tijdens een zwangerschap komen vaak lage rugklachten voor. Deze klachten ontstaan door een veranderde beweeglijkheid van het bekken. Onze ervaren chiropractoren optimaliseren de functie van de wervelkolom en het bekken en behandelen de banden en spieren. U kunt in alle fases van de zwangerschap behandeld worden, ook in de laatste weken. De behandeling is zachtaardig en we gebruiken speciale zwangerschapstechnieken om pijn en ongemak tijdens de zwangerschap te verlichten.

Welke klachten kunnen wij behandelen?

De meest voorkomende zwangerschapsgerelateerde klachten in onze praktijk zijn: bekkenklachten, bekkeninstabiliteit, ischias, pijn rondom het stuitje, nekpijn, hoofdpijn en schouderpijn. Sommige klachten kunnen na de bevalling nog steeds aanwezig zijn. Veel vrouwen hebben na de geboorte van hun kind nog steeds last van bekken-, rug- of nekklachten. Ook na de geboorte kan de chiropractor helpen om eventuele klachten te verlichten en herstel te bevorderen.

Wat zijn de oorzaken van onderrug- en bekkenpijn tijdens de zwangerschap?

Tijdens een zwangerschap verandert het lichaam om zich klaar te maken voor de baby. Er moet ruimte gecreëerd worden en daarbij verandert de lichaamshouding. Doordat het bekken soepeler en beweeglijker wordt, kan bekkeninstabiliteit ontstaan. De groei van de baarmoeder veroorzaakt niet alleen bekkenpijn, ook kunt u last krijgen van bandenpijn. Gewrichtsbanden worden zachter en het gewicht van de buik duwt op de spieren van de onderrug. Hierdoor kunt u pijn of ongemak ervaren.

Wat kan chiropractie voor u bieden tijdens de zwangerschap?

Vrouwen die tijdens hun zwangerschap bij een chiropractor onder behandeling zijn, voelen zich tijdens de zwangerschap en de bevalling meer zelfverzekerd. Het toenemende gewicht van de baby kan de wervelkolom uit balans brengen. Met chiropractie houden we de wervelkolom in balans zodat alle ondersteunende spieren en pezen optimaal blijven werken. Zo kan het lichaam het toenemende gewicht beter opvangen. Ook helpen we om de belasting te verminderen en herstel op een natuurlijke manier te bevorderen. Wilt u ook graag een betere houding, minder pijn en makkelijker bewegen tijdens uw zwangerschap?

Wat is bekkeninstabiliteit?

Veel vrouwen krijgen tijdens de zwangerschap last van bekkeninstabiliteit. Dit komt doordat de banden die het bekken bij elkaar houden, zachter worden en oprekken. Dit is een natuurlijk proces als gevolg van hormoonveranderingen. Soms rekken de banden te ver op, wat leidt tot een instabiel bekken. Problemen met het bekken hebben een directe invloed op de wervelkolom, waardoor u naast bekkenpijn ook last kunt krijgen van andere klachten. Dit hoeft niet alleen tijdens de zwangerschap klachten te geven, maar ook na de zwangerschap.

Heeft u een stuitliggend kindje?

Een stuitligging betekent dat de billen of voeten van de baby naar beneden liggen in plaats van het hoofd. Dit is geen ideale positie voor een natuurlijke geboorte. Baby’s in stuitligging worden dan ook voornamelijk geboren via een keizersnede. Steeds meer vrouwen en geboortedeskundigen ontdekken de voordelen van chiropractische zorg tijdens de zwangerschap. Een bekende en veilige methode is de Webster Techniek. Hiermee bevorderen we een natuurlijke geboorte met zo weinig mogelijk complicaties.

Maak een afspraak
Maak een afspraak